De vineri, 15 aprilie, pana duminica, 17 aprilie, mesteri din toate zonele tarii vin sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul Taranului Roman.
Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, impletitoare, incondeietoare vor veni la Targul de Florii de la MTR cu: obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane.
De-ale gurii puteti targui: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si vin, mancaruri de post la Clubul Taranului.
Nu vor lipsi nici florile fel de fel, colorate si parfumate cum numai in aprilie gasim.
Prin targ…
– demonstratii de incondeiat oua,
– atelier de olarit – oale, blide si ulcele invartite la rota de mesterul popular Jorj Dimitriu,
– atelier de legatorie cu hartierul Razvan Supuran,
– expozitie de pictura naiva din Moldova a mesterilor Ioan Maric si Gheorghe Ciobanu, in Clubul Taranului,
– duminica, 17 aprilie, ora 12:30, la Clubul Taranului, Trupa de copii a atelierului de teatru de la MTR, coordonat de Beatrice Iordan, va sustine o piesa de teatru de animatie Zana din Stejarul cu trei crengi.
– muzici si voie buna.
Targul de Florii este deschis de vineri, 15 aprilie, pana duminica, 17 aprilie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul Taranului Roman.
Sarbatoarea Floriilor
„In duminica de Florii, oamenii au voie sa manance peste. Merg la biserica ducand flori si se intorc ducand matisori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodarie si o pun la icoana: peste an ea capata tot felul de intrebuintari. Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea oualor. Cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Sunt locuri unde in aceasta zi oamenii nu se spala pe cap, de teama sa nu albeasca (incarunteasca) la fel ca pomii aflati in floare. In alte parti se spala pe cap tocmai in aceasta zi, dar cu apa in care au fiert busuioc si fire de la canafii unui prapor care a fost purtat la o inmormantare de fata mare. Ca sa fie de folos parului, sa-l faca sa straluceasca de sanatate, apa trebuie varsata la radacina unui par”. (Ghidul sarbatorilor romanesti, de Irina Nicolau)
Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)