Timp de 5 zile pline (6-10 aprillie) copiii din grădinițe și școli au ocazia să ”scape” de ore și să facă altceva. Vă spunem și noi despre câteva dintre inițiativele din această săptămână, sigur sunt mult mai multe.
Proiectul ”Cutia dorințelor” – ateliere de lucru prin Metoda ESPERE
Cati Calin – Psiholog – Trainer si Consultant Comunicare Relationala & Dezvoltarea Carierei ii va invata pe elevi cum sa-ti gestioneze dorintele, cum sa le simbolizeze si sa le pastreze in cutia dorintelor, eliminand emotiile negative, nervii si frustarile simtite in fata unei dorinte neimplinite. Mai mult decat atat, fiecare copil isi va confectiona propria cutie a dorintelor – din carton reciclat – pe care o va decora si personaliza dupa bunul plac.
Expoziția de Case Ciripite în Grădina Botanică.
Asociația De-a Arhitectura organizează 4 ateliere Ciripite în colaborare cu Societatea Ornitologică Română unde, câte o clasă pe zi, va descoperi căsuțele de autor create special pentru păsărele. Cei aproximativ 110 copii din clasele I-III vor învăța să se orienteze pe hartă ca să descopere căsuțele, vor afla informații despre păsările din Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universității București, iar la fiecare căsuță ghidul va explica care este ideea de la care s-a plecat în crearea acesteia. În final copiii vor avea șansa să construiască câte o hrănitoare pentru păsărele.
Fabrica de Iepurași – la Sala ARCUB
Pe 7 aprilie, între orele 15.00-17.00, copiii sunt așteptați în Laboratorul de creație din spațiosul foaier al Sălii ARCUB (Str. Batiște nr. 14), care de data aceasta se va transforma într-o Fabrică de iepurași. Pe parcursul a două ore, micuții vor decupa, colora și confecționa iepurași din diferite materiale și vor picta ouă, așa cum este tradiția de Paști. La sfarșitul atelierului, celor mici le vor fi povestite aventurile fascinante ale lui Rică Iepurică, iepurașul de Paște.
Laboratorul de Științe Bayer
În perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de ştiinţe Bayer găzduiește sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sănătății oamenilor, plantelor și animalelor, ca o solutie educativă și distractivă pentru programul din Săptămâna Altfel.
Recondiționarea școlii cu ajutorul Laboratorului Mobil IKEDOO
Laboratorul Mobil IKEDOO împreună cu Teach for Romania, îi vor învăţa pe copii importanţa contribuţiei personale la îmbunătăţirea comunităţii în care trăiesc, vor descoperi că educaţia înseamnă colaborare, nu competiţie şi îşi vor antrena abilităţile intelectual-cognitive, motrice, de relaţionare socială, de leadership şi de colaborare. Prima şcoala vizitată este în Ferentari, Şcoala Gimnazială nr. 134, unde va fi construită o scenă modulară pentru spectacolele şcolii la care copiii visează de un an de zile.
Săptămâna Altfel la Teatrul Țăndărică
Marţi, 7 aprilie, copiii au de ales între Cei trei purceluşi şi Ursul păcălit de vulpe (ambele de la 18.00), miercuri, 8 aprilie, Capra cu trei iezi şi Ridichea Uriaşă (ora 18.00), iar joi, 9 aprilie, Ţăndărică îi aşteaptă la Studio ANIMART la Ridichea uriaşă (ora 18.00). Detaliile aici.
Spectacolul-atelier “Uite ce-a ieşit din ou!” – de la Tăpușele
Vârsta recomandată 3-8 ani. Luni 6 aprilie, ora 11.00 şi 18.00; Marţi 7 aprilie, ora 11.00; Miercuri 8 aprilie, ora 11.00 şi 18.00. Detalii găsiți aici.
Eco Juniorii, vestitori ai primăverii!
Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor îmbunătății educația copiilor în spiritul ecologic și importanța conservării naturii, copiii fiind la ora actuală o armă puternică pentru a schimba lumea în bine.
Sursa foto