În luna mai suntem invitați să ieșim din case și să ne bucurăm în timpul week-end-urilor de soare, iarbă, aer curat și mișcare! Evident, nu DOAR în luna mai trebuie să facem asta, dar primii pași sunt cei mai importanți, zicem noi. Așa a luat naștere proiectul Jucăriada, care vrea să scoată familiile din case și să se asigure că ele se distrează, tocmai d’asta locația aleasă este una specială. 🙂
Să vă explic pentru a înțelege mai bine: proiectul Jucăriada scoate familiile din orașele pline de praf spre o zonă pitorească de munte, unde copiii și părinții se vor juca, vor porni în drumeții sau întreceri, vor descoperi cum se pot bucura de artă în natură, muzică, pictură, bricolaj și… iar se vor juca!
În funcție de vârsta copiilor există două tipuri de întâlniri (pentru cei mici care au între 2 și 6 ani și pentru cei care au împlinit 7 ani, dar nu au mai mult de 13) asta pentru a putea pune la cale activități cât mai personalizate și pe placul celor mici.
Dacă mai sus am povestit despre joacă, acum sunt un pic mai serioasă și vă spun că Jucăriada are mai multe componente esențiale, printre care:
- Învățarea pe orizontală: este important ca părinții să fie egali cu copiii, să se lucreze în echipă, să ascultăm sugestii și să existe soluții comune,
- Reflecția asupra mediului înconjurător, ruperea de rutina zilnică,
- Provocarea fizică este provocare emoțională: cele mai multe dintre activitățile din timpul proiectului sunt activități fizice, în sensul implicării dinamice a participanților.
Aceste scurte tabere de joacă și recunoaștere, “city break-uri pentru familii” – le-aș spune eu – costă 560 de lei pentru o familie cu unul sau doi copii, iar prețul include cazarea, toate mesele, activitățile și materialele necesare.
Cum vi se pare Jucăriada?