Iulia Pantazi, psiholog clinician, lanseaza Centrul Educational pentru Copii si Parinti din strada Ion Racoteanu nr 1, Sector 3, www.centru-iuliapantazi.info . Cu aceasta ocazie a fost creata campania educationala “Copilul tau e Dl Goe?” ce cuprinde 6 seminarii online gratuite (in fiecare marti) incepand cu 22 februarie 2011 si un concurs adresat gradinitelor si parintilor.
Cu o investitie de peste 25.000 Euro (cladire, echipament, amenajare si personal), managementul noului Centru Educational estimeaza o cifra de afaceri de 37.000 Euro/luna, avand o capacitate de 120 copii la Clasa Einstein, 20 copii la Clasa TEACCH, 20 la After School si 30 la Scoala de Bone pentru o frecventa lunara.
Centru Educational pentru Copii si Parinti fondat de Iulia Pantazi are la baza un concept inovativ si ofera o paleta foarte larga de servicii pentru educatia si dezvoltarea armonioasa a copilului. (atat cel sanatos cat si cel cu dizabilitati)
“Ce m-a caracterizat dintotdeauna a fost dorinta mea de a-i ajuta pe cei din jurul meu sa isi atinga potentialul maxim. Asa am invatat ca pentru a putea ajuta cu adevarat, trebuie inainte de toate sa intelegi”, explica Iulia Pantazi.
In ceea ce priveste serviciile dedicate copiilor sanatosi, Centrul ofera pentru segmentul 3-7 ani cursurile “Clasa Einstein” (program circular cu o programa desfasurata pe un an de zile), iar pentru cei de la 7-10 ani un After School.
Obiective “Clasa Einstein”: dezvoltarea inteligentei emotionale, regleaza propriile emotii si comportamente; gestioneaza sentimentele, are grija de nevoile proprii intr-un mod adecvat, stabileste si sustine relatii positive, formeaza relatii cu adultii, reactioneaza la indicii emotionali. Detalii puteti gasi aici http://centru-iuliapantazi.info/servicii/cursuri-copii/obiective-clasa-einstein/
Pentru copiii cu dizabilitate, in functie de gradul de deficient, Centrul ofera servicii de logopedie, recuperare neuropsihomotorie la copilul cu tulburari in dezvoltare, tulburari in spectru autist, retard psihic, intarziere in dezvoltare, ADHD, sindroame genetice si alte comorbiditati.
Ca metode de lucru sunt folosite: terapia ABA, metoda PECS si clasa TEACCH.
Pentru parinti, Centrul Educational pentru Copii si Parinti pune la dispozitie servicii de consiliere in relatia cu copilul: seminarii online care sa vina in intampinarea parintilor foarte ocupati ce nu au timp sa se deplaseze la Centru si ateliere de parenting pentru discutii deschise.
Tot in acest an, in cadrul Centrului va fi lansata prima Scoala de Bone din Romania, autorizata de MECT si MMSSF. Scoala este structurata pe 4 axe principale: medicala, comportamentala, educational si deontologica.