Povestea incepe asa:p e Raluca Ichim de la Societe Gourmet am cunoscut-o acum aproximativ un an si jumatate, mergand la un curs de gatit la restaurantul Madame Pogany (din Bucuresti).
Dincolo de meniul delicios si de faptul ca am invatat sa afum singura somonul acasa, m-a fascinat cuplul formidabil de viata si de business pe care Raluca si Daniel Wendorf il fac.
Chef Daniel Wendorf este un respectabil cetatean german (ca sa nu zic neamt), care a lasat in urma lui bucataria hotelului Kempinski din Saint Moritz, pentru surprinzatoarea Romanie. Iar Raluca este mana lui dreapta si vocea calda a afacerii.
Auzind de ei si mai apoi testandu-i, omul de turism in tandem cu mama din mine s-au intrebat cum ar suna un week-end gourmet in afara Bucurestiului pentru familiile cu copii.
Se pare ca Raluca si Daniel se gandisera la asta inaintea mea, asa ca la un moment dat a iesit pe piata produsul Week-end gourmet in Transilvania, Daniel fiind pasionat de zona asta a Romaniei.
Dupa introducerea asta deloc scurta dar necesara, o sa va povestesc ce se intampla intr-un astfel de week-end gourmet destinat parintilor si copiilor. Mai exact ce o sa se intample in week-end-ul 17-19 august la Viscri. Da da, la Visci, acolo de unde insusi Printul Charles achizitioneaza miere pentru Casa Regala a Marii Britanii si unde se mai relaxeaza din cand in cand cu prietenii lui regali.

  • In primul rand, toata lumea se strange la Viscri 125 inca de joi seara (16.08)
  • Vineri copiii vor gati cu Chef Daniel, dupa ce vor fi cules singuri cu manutele lor ingredientele proaspete din gradina. In timp ce copiii gatesc si-apoi mananca ce-au gatit, parintii isi vad de biciclit pe dealuri, de vizitat biserica fortificata Mesendorf si alte atractii locale. Dupa ce-au terminat de gatit, copiii se pun pe pictat icoane pe sticla cu preotul satului. Si-apoi, toata lumea se strange la cina, ca sunt o gramada de lucruri de povestit si de impartasit
  • Sambata e randul parintilor sa intre la cursul de gatit, dar abia dupa-amiaza, caci sigur au nevoie sa doarma mai mult dupa noaptea vineri cand se vor intinde mai mult la povesti. Pana atunci familiile petrec timp impreuna, iau prazul, dorm de-amiaza. Dupa care copiii merg intr-o excursie cu caruta trasa de cai, iar parintii iau aminte la Chef Daniel Wendorf si executa viitoarea cina. Ziua se termina apoteotic, cu povesti si cantari in jurul focului

Bine de stiut:

  • Locatia este Viscri 125 , care arata minunat in poze si in cuvinte si despre care o sa va povestesc mai mult dupa ce o voi si simti pe propria piele (si familie). Stiu ca e un loc viu, detinut de o familie tanara si frumoasa, cu interioare autentice si exterioare generoase, unde copiii se pot desfasura in voie.
  • Cand nu gatesc cursantii ghidati de catre Daniel, gateste sasoaica Gerda, care sigur are niste secrete culinare bine pastrate
  • Desi Raluca nu se regaseste in povestile despre produs, in fapt ea este o prezenta continua, discreta si placuta.
  • Cursul se adreseaza copiilor mai mari de 5 ani. Insa sunt sigura ca pot exista si exceptii, in functie de ritmul de dezvoltare a copilului si am de gand sa testez asta cu Sabina care se-apropie fulgerator de 4 ani
  • Nu dati fuga sa faceti rezervari, cursul este deja in stop sales. Exista o limita de 10 participanti pentru un curs, care a fost atinsa destul de curand dupa lansarea pachetului. Vor mai urma si altele, pastrati-va pentru acelea. Sau pentru cursurile tematice din Bucuresti 🙂

Ce-mi place mie la ideea de week-end gourmet a la Societe Gourmet:

  • Ca mama: ca se alterneaza perioadele cand parintii si copiii petrec timp impreuna si timp separat
  • Ca si consumator (responsabil) de vin: ca se face wine pairing – adica invatam si ce vinuri sa asortam cu mancarea pe care-o savuram
  • Ca om de turism: ca avem de-a face cu un produs turistic integrat, extrem de atent conceput pe categoria de target cu care vorbeste. Mai rar pe piata romaneasca de turism
  • Ca si turist venit dintre betoane: locatia cu totul – satul Viscri si pensiunea Viscri 125, pe care turistii o descriu pe tripadvisor ca fiind “nu doar cazare, ci un loc plin de magie”

O sa ma-ntorc sa va spun cata magie am gasit acolo, cat de savuroasa a fost mancarea, cat de bun vinul, ce povesti am tesut in jurul focului si cat de bine s-a distrat Sabina. Si daca am facut febra musculara dupa tura cu bicicleta.

LATER UPDATE:

Recomandarea a apărut la emisiunea Totul despre Mame de la Prima TV, în rubrica “Descoperă cu familia

Sursa foto: Société Gourmet- COOKING CLASSES/ Facebook.com.