Peste câteva zile, mai exact pe 23 martie, se sărbătorește Ora Pământului, eveniment care nu se marchează doar la noi, la români, ci peste tot în lume.
M-am gândit să vă dau și vouă de veste, pentru că este un moment inedit în care le putem povesti celor mici despre mediul înconjurător și cum putem ajuta noi în a limita utilizarea resurselor neregenerabile sau regenerabile.
Anul trecut, mai bine de 1.3 miliarde de oameni au susținut ideea și au stins becurile în casă, au scos tot din priză și au stat o oră pe întuneric. Ce a semnificat asta? Primul pas important pentru o schimbare, dacă jumătate dintre aceștia au învățat să stingă becurile atunci când nu le folosesc, să nu mai lase electronice și electrocasnice în stand by ori să folosească grijuliu energia electrică atunci scopul evenimentului a fost atins.
Anul acesta, se dorește și mai mult, așadar vă rugăm să dați de veste tuturor că pe 23 martie, între orele 20:30 și 21:30 avem “eclipsă de bec” stingem toate luminile pentru 60 de minute și ne gândim la mediul înconjurător.
Activități pe întuneric
Și pentru a nu se sperie cei mici pe întuneric, ne-am gândit la câteva jocuri de care vă puteți bucura cu lumina stinsă:
- Cu o lanternă, mâini dibaci și un pic de imaginație puteți pune la cale o poveste pentru copii, o poveste cu umbre.
- Dacă aveți o pisică sau un cățel încercați să mișcați lanterna pe covor, iar prietenul necuvântător o să urmărească debusolat lumina.
- Mult sclipici sau materialele fosforescente vor deveni și mai luminoase odată cu lumina stinsă. Încercați-le cu încredere.
- O poveste la lumina lumânării este mai savuroasă. Aveți grijă doar ca lumânările să fie plasate cât mai departe de cei mici, pentru a evita accidentele.
Voi participați la Ora Pământului? Ce veți face pe întuneric?
Sursă foto principală: AlicePopkorn/ Flickr.com.