Tigruț care știe toate poveștile despre lună, dar care nu a văzut-o niciodată vorbește cu bunica lui despre asta. Între timp în poveste vine și Lefănțică, iar cu un singur click dăm de Crus, Hel și un peștișor de aur! Toate acestea nu sunt altceva decât personaje din povești pentru copii, basme frumoase pe care le găsiți cu toții pe Povesti-pentru-copii.com.
Dacă sunt povești de ținut treaz copilul sau de adormit micuțul asta nu mai știm, vă întrebăm pe voi care a fost efectul după ce le-ați citit celor mici. Știm în schimb că pe site se găsesc și muuulte poezii, scurte și drăguțe, numai bune de învățat de către copii. Și dacă tot suntem la capitolul “învățat” aveți grijă profesorilor și educatorilor, pentru că site-ul este și pentru voi!
Dacă habar nu aveți ce scenetă de teatru să alegeți pentru următoare serbare, dar știți clar că vreți una originală și scrisă cu replici ce pot fi memorate ușor de copii, tot aici o să apelați. Nouă de exemplu ne-a plăcut tare mult “Puiul de elefant a urcat pe curcubeu” scrisă de Emilia Plugaru.
PS – Tot pentru momentele lipsite de inspirație UrbanKid.ro recomandă Pui de compuneri, atât pentru elevii care nu știu de unde să “apuce” o idée pentru a o transforma într-o compunere, cât și pentru părinții care vor să inventeze povești haioase de citit seara înainte de culcare! 🙂
Spor la… citit și la inventat povești, compuneri, poezii sau scenete!
Voi de unde vă inspirați când inventați povești?
Sursă foto: nadiapriestley/ Flickr.com.
Va astept si pe la mine cu o multime de povesti. Eu ma inspir din discutiile copiilor
Intr-adevar usor de memorizat poezille de la povest-pentru-copii.com, de-o placere sa le citesti si sa te relaxezi pentru o scurta pauza la cit stam la comp!