Îmi aduc aminte de cantitatea mereu în creștere de teme pe care le aveam de făcut acasă și trist este că nimic nu s-a schimbat acum, poate doar programa școlară, deși la unele materii sunt convinsă că nici măcar acest lucru nu s-a întâmplat. Revenind însă la temele pentru acasă, știm cu toții cât de greu este să le faci la o materie pe care nu o înțelegi sau care, dintr-un motiv sau altul pur și simplu nu îți place.
Și cum poți înțelege mai bine lucrurile sau materiile dacă nu prin joc și joacă?
Despre Pui de compuneri, ajutorul de nădejde pentru cei care nu știu de unde să “apuce” o compunere dată de profesoara de limba română sperăm că știți. Sunt idei haioase sau serioase de la care copiii pot porni în a scrie propria compunere personală, deci un ajutor pentru cei lipsiți de inspirație, dar care nu vor să copieze o compunere postată prin colțurile internetului, ci vor să își așterne propriile idei în poveste.
Am descoperit recent faptul că și matematica se poate învăța, tot prin joc și joacă. Povestind matematica este un site (coincidențe este că are aceeași temă cu cea Pui de compuneri, soarta!) care îi ajută pe cei mici să înțeleagă mai bine cifrele și problemele, “transformându-le” în povești.
Florentina Berlan este mămica din Iași care dă mâna de ajutor la mate și spune despre ea așa:
Pasiunea mea este matematica. Se pare că e domeniul în care mă exprim cel mai bine, unde îmi pot pune în valoare atât partea rațională, înțelegându-i mecanismele și folosindu-le cu ușurință, cât și pe cea creativă, încercând să le explic altora, într-un mod accesibil. Mi-am testat abilitățile, cu succes, îndrumându-mi copilul pe drumul abrupt al primilor 8 ani de școală.
Trebuie să citiți Povestea balaurului cu 10 capete, până și pe oamenii mari îi va captiva.
Cele de mai sus sunt două resurse online care îi pot ajuta pe cei mici, dar suntem deschiși și la altele facă aveți recomandări.
Surse foto: anthony kelly/ Flickr.com.