Am povestit în nenumărate rânduri despre diferențele dintre sistemul de învățământ românesc și cel de peste granițe, din păcate statul român oferă niște limitări în loc de a ne da posibilitatea de a alege metoda de educație potrivită pentru cei mici (un exemplu este faptul că în România este ilegal sistemul homeschooling, acesta nefiind recunoscut oficial ca formă de învățământ). Există însă și soluții, alegând o școală cu o programă adecvată.
Dintre exemplele de “așa da” am descoperit Little London Pipera, o școală care se bazează pe dezvoltarea obiectivelor și pasiunilor copiilor, pe o programă variată și care ne oferă și un sistem bilingv de predare: pe de o parte programa românească, cea pe care o regăsim în toate școlile, iar de cealaltă parte un sistem care dezvoltă inteligența socială și emoțională a copiilor, cei mici fiind implicați activ în procesul de educație.
Mai exact, copiii au control asupra lucrurilor pe care le ce învață, iar procesul de asimilare al cunoștințelor se face în diferite moduri, în funcție de aptitudinile celor mici, profesorii și elevii se bucură de libertarea unui curriculum deschis, care le oferă posibilitatea de a fi creativi la ore. Părinții pot fi liniștiți pentru că pe de o parte informațiile sunt asimilate, iar de cealaltă parte copiii fac asta în ritmul propriu.
Pasiuni formate în sala de clasă
Little London Pipera a fost lansată în urmă cu 10 ani și se bucură acum de 150 de copii (atât copii de grădiniță, cât și elevi din clasele 0-IX) și 40 de profesori care o “vizitează” zilnic. Activitățile fiecărei clase sunt coodonate în permanență de două cadre didactice (pe lângă profesorii de specialitate): un profesor calificat în sistemul românesc și un altul cu specializare în sistemul de învățământ internațional.
După ce informațiile sunt predate creativ copiilor, evaluarea nu se face nici ea în mod tradițional, ci este una cu mai multe criterii: unele țin de aptitudini cognitive, altele de unele afective sau motrice, cu alte cuvinte este o testare pentru învățare și nu a învățării propriu-zise.
La cele de mai sus se adaugă și posibilitatea activităților extrașcolare, precum balet, arte marțiale, sport, club de carte, pian sau altele.
Școala de vară – Sports, Arts and Smart Play
Centrată pe noțiunile Sports, Arts and Smart Play, Little London Pipera are și un program de Școală de vară, special creat pentru copiii cu vârstele cuprinse între 2 și 12 ani. Ore de înot, de creație, descoperirea naturii și alte activități asemănătoare, alături de copii nu doar din România, pentru că la unitatea de învățământ sunt peste 20 de naționalități prezente pe parcursul verii la programele speciale – cam așa se poate rezuma Școala de vară.
Taxe
Școala este autorizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, iar taxele sunt următoarele: la grădiniță ea începe de la 375 de euro pe lună, la școală de la 575 de euro și pentru școala de vară de la 450 de euro pe lună.
Cum vi se pare oferta Little London Pipera?
E foarte scumpa!!!