Am luat contact cu Metoda ESPERE acum 2 ani și jumătate. Încă mai sper că nu este doar o mare necunoscută în România … deși realitatea îmi spune altceva… Metoda ESPERE se pare că nu este chiar atât de cunoscută nici în Franța, de unde vine creatorul ei: Jacques Salome, psihosociolog pasionat de relațiile umane, scriitor (a scris 60 de cărți despre comunicare – din care 17 au fost traduse și în limba română). Cred totuși că din ce în ce mai mulți oameni se vor arăta interesați de a avea o comunicare adevărată, reală, benefică și că din ce în ce mai mulți oameni vor alege (prin schimbarea pe care o vor face în viețile lor) să aibă relații fericite și armonioase.
Da, sunt foarte multe metode acum care vin și spun că doar aceea este calea prin care poți să…doar metoda respectivă este cea mai cea… Dar eu nu vrea să vă vorbesc despre asta. Vreau să vă determin să vă rupeți câteva minute din timpul vostru și astfel să aflați mai multe despre ce înseamnă ESPERE, despre cum ar putea arăta comunicarea în viața noastră de zi cu zi, în toate relațiile noastre, astfel încât să avem parte de armonie, de bucurie, de energie… să ne împlinim nevoile, să ne vindecăm suferințele (inclusiv cele fizice) și să avem parte de cât mai puțină violență în viața noastră.
Vreau să vă mai povestesc despre ce a adus bun în viața mea și a familiei mele Metoda ESPERE, ce schimbări am făcut, ce dificultăți am întâmpinat dar, mai ales, ce reușite am avut, pe toate planurile. Și cred că nu este o investiție doar în mine ci este un proiect de viitor, pentru copiii mei și pentru prietenii copiilor mei și pentru nepoții mei. În egală măsură pentru părinții mei și pentru prietenii din jurul meu. Până apuc eu să vă scriu, vă las cu un mic interviu cu Jacques Salome, să îl cunoașteți puțin.
Metoda ESPERE® înseamnă Energia Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială. Este o pedagogie a comunicării interpersonale creată de psihosociologul și scriitorul Jacques Salomé, pentru a contrabalansa sistemul disfuncțional de comunicare pe care îl trăim în viața de zi cu zi și în activitatea noastră profesională și personală.