Desen, animație, teatru, cusături, fotografie, cam asta ar putea învăța copilul dacă merge la unul din atelierele organizate de Muzeul Țăranului Român.
Astfel, pentru copiii de peste 7 ani, există câteva foarte interesante. Primul este cel susținut de Ruxandra Grigorescu – desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele, la care copiii vor învăța să deseneze case țărănești, să descifreze cusăturile de pe costumele populare, să picteze natura în cele patru anotimpuri, etc.
Al doilea atelier abordează teatrul de animație, construcția și spectacolul și este susținut de Beatrice Iordan. Copiii vor învăța cum să realizeze un spectacol de animație de la construcţia scenografică până la punerea piesei în scenă. Deasemenea, cei mici vor fi inițiați și în tainele teatrului de păpuși.
Atelierul de teatru are și grupe mai mari, pentru cei cu vârste între 13 și 20 de ani.
Revenind la cei un pic mai mici (de peste 7 ani), George Turliu îi așteaptă la ”Cartea cu povești” – o carte manufacturată din povești și desene. Pentru copiii mai mari, există cursul de introducere în arta fotografică.
Participarea costă 2 lei pentru grupele de școlari, dar noi ne-am interesat și sunt primiți și copiii care nu vin cu școala. Orarul se stabilește în funcție de câte grupe se formează. Informaţii suplimentare şi înscrieri la telefon 021.317.96.59
Și n-am terminat. Mai avem să vă spunem și despre atelierele artiștilor, acolo unde copiii învață de la sursă. Așadar Lidia Stareș vă așteaptă la cusut și țesut (detalii și înscrieri la 0722.798.284), Silviu Fologea la cusut păpuși din pluș (detalii și înscrieri la 0721.023.501), iar Răzvan Supuran la fabricat hârtie manuală (detalii și înscrieri la 0728.516.800).
Participarea costă 15 lei și programul este următorul:
- Miercuri, de la 11.00, Atelier de fabricat hârtie manuală cu Răzvan Supuran
- Joi, de la 14.00, Atelier cu Lidia Stareş
- Sâmbătă, de la 11.00, Atelier de cusut păpuşi din pluş cu Silviu Fologea