Pentru ca a venit primavara, anotimp in care prichindeii pot fi creativi in voie, fara grija frigului de afara, Oana Marinache si-a propus sa ii introduca pe cei mici in lumea anticilor, prin activitati care sa le dezvolte abilitatile de modelaj si pictat, realizand masti si scuturi. Dar sa nu credeti ca aceste activitati sunt doar pentru copii, parintii pot sa lucreze impreuna cu ei si astfel sa indeparteze toata familia de calculator, televizor si jocuri electronice.
La prima publicare informatiile nu erau complete, asa ca am rescris pentru voi articolul:
Temele atelierelor sunt:
1. Sa descoperim misterele lumii antice: Grecia Antica (aprilie)
Cursul are ca scop familiarizarea copiilor cu antichitatea, astfel incat sa recunoasca principalele divinitati (atribute, functii, legende), sa identifice principalele monumente, sa se transpuna in lumea cotidiana (locuinte, obiceiuri, imbracaminte) si sa cunoasca povestea unor personaje istorice faimoase.
Modulul se va tine in fiecare sambata, de la ora 10 pana la ora 12:30-13. Modulul este gandit cu o desfasurare de 6-8 ore de lucru.
Materiale: 175 Ron/ copil, in cazul a 2 copii, 300 Ron. Taxa pe intalnire: 175/4 = 44 Ron sau 300/4=75 Ron (2 copii)
2. Istoria artei pentru cei mici
In cadrul celui de-al doilea modul, cei mici vor parcurge istoria artei, reusind sa identifice tehnici, elemente simbolice, teme; sa deduca contextul istoric dupa imbracaminte, mobilier, cadrul arhitectural; sa realizeze desene/picturi dupa o poveste legata de un mit, legenda, eveniment istoric si sa faca asocierea cu opere de arta cunoscute; sa construiasca o galerie de arta virtuala/cu operele proprii; sa diferentieze intre portret, lucrare istorica, scena de gen, peisaj, natura-moarta; sa recunoasca miscari si curente artistice.
Tinerea cursului este preconizata tot sambata, dupa cel de antichitate si este gandit in 6-8 ore de lucru.
Materiale: 175 Ron/ copil, in cazul a 2 copii, 300 Ron. Taxa pe intalnire: 175/4 = 44 Ron sau 300/4 = 75 Ron (2copii)
3. Tehnici artistice si mestesuguri

In atelierul „Tehnici artistice si mestesuguri” ne propunem realizarea de masti venetiene, sa decoram vase/vaze/ghivece, sa pictam pe sticla, sa modelam in ipsos si in lut, sa ne jucam cu materiale textile si sa realizam mici cadouri. Vom personaliza esarfe, gentute si tricouri cu motive decorative inspirate de opere de arta binecunoscute si vom incerca sa redam costume de epoca, intelegand utilitatea diverselor piese vestimentare.Vom folosi diferite tehnici artistice: desen, contur, umbre, nuante inchis-deschis; paleta cromatica; culori primare-secundare-intermediare, colaj, mozaic, modelaj, lemn si hartie. La sfarsitul atelierului vom pregati o expozitie unica facandu-i o scurta prezentare, pregatind etichetele si punand in valoare obiectele create impreuna.

Oana Marinache, organizator.
Activitatile vor fi comunicate parintilor saptamanal pe e-mail (marti-miercuri), in functie de realizari.
Cursul se va tine duminica, de la 10 la 12, pe parcursul a 8 ore de lucru.
Materiale: 200 Ron/ copil, in cazul a 2 copii, 350 Ron. Taxa pe intalnire: 200/4 = 50 Ron sau 350/4= 87,5 Ron (2 copii)
Inscrierile se pot face prin mail, la adresa istoriaarteipentruceimici@gmail.com. Nu uitati sa trimiteti numele si varsta copilului. Inscrierile pot avea loc in orice saptamana, activitatile fiind independente.
Deci… Haideti la creatie!
Universitate Nationala de Arte
Spatiul de desfasurare pentru intalnirile noastre se afla in cadrul Universitatii Nationale de Arte din str. Gen. Budisteanu nr. 10. Ca punct de reper, UNAGaleria este langa biserica Manea Brutaru, strada fiind paralela cu Calea Victoriei.
Contact:
Oana Marinache
istoriaarteipentruceimici.blogspot.com
istoriaarteipentruceimic@gmail.com
0724680813 sau 0742349854