Am întâlnit-o pe Zâna Norilor la fast-food și asta pentru că deși locuiește pe lună face vizite zilnice prin oraș ca să vadă chipuri de copii. Mi-a dat să țin în mână poveștile cu nori și mi-a spus despre ea. Și despre nori. Și despre sentimente. Ea știe una și bună (chiar excelentă): sentimentele sunt ale noastre, sunt parte din ceea ce suntem noi, indiferent că vorbim despre iubire, ură, răzbunare, pierdere, dezamăgire, iertare, frică, sinceritate sau respingere. E soră bună cu educația pozitivă și crede că norii au povești uimitoare cu care îi poate învăța pe copii să se cunoască mai bine, să se înțeleagă și să vorbească despre ei.
Norul de Vis știe povestea unui bebeluș, care “doar cu norii mai vorbea, stând așa, cu fața în sus, în căruciorul cu care era dus în parc de către mama lui. În fiecare zi, stând liniștit pe spate, citea … norii de pe cer.”
Norul de Plâns știe despre un cărăbuș care purta cu el un sac plin de lacrimi.
[singlepic id=676 w=440 h= float=]
Tandrețe, Tristețe, Vinovăție, Bucurie, Singurătate, Iubire, Ură, Mulțumire, Pierdere, Răzbunare, Dezamăgire, Iertare, Prietenie, Frică, Sinceritate, Respingere, Rugăciune, Imaginație… toți sunt nori și fiecare are câte o poveste fermecătoare.
În plus, Zăna Norilor are ateliere în care meșteșugește suflete de copii (cu vârsta între 4 și 12 ani). O dată pe săptămână, timp de o oră, ea poate să învețe copiii cum să comunice eficient cu cei din jur și îi ajută să-și dezvolte inteligența emoțională prin jocuri, teste si povești, exprimare liberă, exprimare dramatică, proiectie film (producție proprie), interacțiune, desen, totul într-o atmosfera de semi-poveste în care noțiunile prezentate sunt asimilate în mod plăcut și ușor.
[singlepic id=675 w=440 h= float=]
“Atelierele Norilor “ sunt structurate pe cele 2 semestre școlare constând în 30 de întâlniri săptămânale. Primele 15 întâlniri trateaza sentimentele (Iubirea, Frica, Gelozia, Fericirea, Tristețea, Furia, Dezamăgirea, etc). În următoarele 5 se vor prezenta modalități de exprimare și comunicare eficientă, iar ultimele 10 întâlniri sunt dedicate realizării unui scurt-metraj pe un scenariu personalizat pe structura copiilor din grupă. Tema filmului va fi: “Lumea sentimentelor mele”. Copiii vor primi filmul pe format DVD.
Ați auzit mămici, tătici și grădinițe?