De la prima zi de grădiniță și până la prima zi de școală sau la toate problemele pe care la acel moment le consideram a fi existențiale! În orice moment bunicii mi-au fost mereu aproape!
Aud din ce în ce mai mulți tineri părinți spunând că noi am fost “generația crescută” de bunici, nu știu dacă este sau nu adevărat, dar știu că eu nu aș putea regreta nimic.
În altă ordine de idei, am descoperit câteva exemple de cum ați putea să vă ajutați părinții care vor să fie aproape de nepoțeii lor și să creeze astfel amintiri de neuitat atât pentru ei, cât și pentru cei mici.
Orice activitate se lasă cu învățare
Bunicii au mereu ceva de povestit sau de arătat, le puteți chiar spune ce ați vrea să învețe cei mici: cum se face un cozonac sau cum se taie iarba ori care este sezonul în care se adună fructele și ce fac ei din ele.
Și bunicii pot învăța
Puțini sunt bunicii care reciclează, dar copiii sunt deja învățați cu acest lucru așa că cei mici ar putea să le explice care sunt beneficiile reciclării. În plus, se vor simți niște adevărați profesori atunci când vor descoperi că povestesc tot felul de lucruri de care bunicii lor nu au auzit până atunci.
Voluntariat?
Un lucru pe care cei mici și bunicii îl au în comun este timpul liber, timp pe care și-l pot petrece implicați într-o acțiune de voluntariat!
Voi cum mai credeți că ar mai putea să-și petreacă constructiv timpul copiii împreună cu bunicii?
Citiți și despre alte activități pe care bunicii le pot face împreună cu cei mici pe inhabitots.com.
Sursă foto: bfhoyt/ Flickr.com.