Mereu am spus că o femeie are multe multe roluri, în fiecare etapă din viața ei. Fie că este și soție sau iubită, mamă, prietenă și profesionist în meseria ei, o femeie poate să le ducă pe toate. Cum? Asta rămâne de văzut… Și nu cred că este o scindare a femeii, nu cred că se rupe în toate aceste părticele, este în același timp dar totuși alternativ toate la un loc. Și o femeie poate multe…

Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă.

selfie in oglinda Am primit cartea și m-am pus pe citit. La cuprins am prins așa (mi s-a părut interesant și vă spun și vouă. Nu pot să fac o recenzie acum pentru că de abia m-am apucat de citit):
Mama ascunsă – Când jocul din copilărie ”de-a mama și tata” devine realitate;
Mama ghid – Îndrumător și profesor, doar două din multele tale meserii;
Mama femeie – Din nou întreagă, un nou om;
Mama copil – Călătorii în timp, către copilăria trăită și amintită;
Mama scut – Când numai mama poate alina;
Mama natură – Când totul în jur reverberează bucuria ta;
Mama martor – Când verbul se conjugă doar la timpul prezent;
Mama socială – Nu poți învăța chiar totul din cărți;
Mama improvizează – Fiecare copil are propriul manual de viață;
Mama zboară – Când copilul merge, mama are deja aripi.
Nu-i așa că sună foarte bine? Mai multe despre carte și de unde o puteți cumpără găsiți pe site-ul editurii Herald.

Lansare carte

Vineri 21 noiembrie 2014, la Târgul Internațional Gaudeamus de la Romexpo, mai exact la standul editurii Herald, Str Vasile Voiculescu nr. 25, Nivel 0.00, Gaudeamus-Romexpo, va avea loc lansarea oficială a cărții Selfie în oglindă – Când femeia devine mamă, carte scrisă de Raluca Marchiș. Invitați: Raluca Marchiș – autoarea cărții, Sanda Watt – editor editura Herald, Bogdana Dobre – mamă & blogger.
 

Mitul copilului răsfățat – Alfie Kohn

mitul copilului rasfatat In Mitul copilului rasfatat, Alfie Kohn reia, cu argumente noi si pe baza celor mai recente studii, temele analizate in cartile sale anterioare si care definesc relatia cu tinerele generatii acasa si la scoala: iubire neconditionata, permisivitate, disciplina si auto-disciplina, competitivitate si concursuri, pedepse si recompense. Independenta si autonomia sunt alte doua idei pe care Alfie Kohn le aprofundeaza in ultima sa carte, de data aceasta incadrandu-le in contextul unui fenomen al individualismului analizat din perspectiva culturala, istorica si politic-ideologica.
Cu acest prilej, Alfie Kohn pune sub lupa inca un concept devenit de curand foarte la moda, acela al parintilor elicopter sau, pe romaneste, al parintilor closca. Exista sau nu astfel parinti? Este sau nu benefic pentru copii ca parintii sa fie foarte apropiati, protectori si implicati. Si pana la ce varsta? Acestea sunt cateva din intrebarile la care vom gasi raspuns in Mitul copilului rasfatat. Sa punem sub semnul intrebarii stereotipurile despre copii si parinti.

Cartea apare pentru prima dată în limba română tot vineri, la Gaudeamus, la standul editurii Herald. Pentru alte detalii, preț și cumpărare: aici.
 
Ne vedem vineri seară? 
 
Featured image