Oricât de mult ne-am strădui câteodată să nu ne supărăm sau să nu ne scoată câte ceva din sărite, este inevitabil și se întâmplă uneori ca, din prea multe griji sau pur și simplu din cauza oboselii, să reacționăm exagerat la un anumit gest, o anume replică sau o acțiune pe care cei mici o fac. Poate că la început nu ne dăm seama, dar acele lucruri care ne supără cel mai mult, aparent fără un motiv foarte important, sunt lucruri pe care noi la rândul nostru le facem sau de care ne temem. Odată ce trecem peste acestea și le acceptăm existența, totul va fi altfel.
Copiii nu fac nimic cu scopul de a supăra, din fericire ei nu știu ce înseamna asta și cred că acțiunile lor ar trebui să ne aducă zâmbete.
Haideți să facem un experiment: când ne supără ceva la comportamentul copilului să ne gândim la noi și la cum ne comportăm noi în astfel de situații, înainte de a ne supăra.
Odată ce ți-ai dat seama de asta, încearcă să te gândești de ce copilul tău se comportă așa, ce vrea să exprime prin gesturile lui. Nu-i așa că acum reacția lui arată mai degrabă a mesaj prin care cere un ajutor?
Citește tot articolul pe ahaparenting.com.
Sursă foto: mikebaird/ Flickr.com.
Uneori, ceea ce ne deranjeaza la copilul nostru nu este neaparat ce nu ne place la noi, ci ceea ce nu acceptam nici la partenerul nostru de viata. De multe ori parintii se uita la copil si vad ca intr-o oglinda o alta persoana: sotul, mama, etc. cu care au o problema de acceptare