Eu una am avut “celular”, pentru că așa-i ziceam la acea vreme, prin clasa a IX-a. Era cam pe la “începuturi” așa că m-am ales cu o adevărată cărămidă pe care o țineam cu grijă în rucsac alături de multe cărți și caiete. De atunci însă lucrurile s-au schimbat și încă nu pot să nu mă mir atunci când văd prin mijloacele de transport în comun copii de prin clasele primare cu telefoane mobile de mii de lei.
În altă ordine de idei, compania NTT DoCoMo a lansat un super telefon pentru copii, telefon care sper să ajungă și pe piața din România cât de curând. Funcționează cu Android, așadar putem spune că este un fel de smartphone și ceea ce este foarte important este faptul că părinții pot seta astfel încât browser-ul să intre doar pe anumite site-uri, ca cel mic să nu introducă tot felul de numerele de telefon în device (mai exact, permite controlul contactelor) și este dotat și cu GPS, astfel că adulții pot afla imediat unde sunt cei mici.
Mai mult decât atât, telefonul este realizat din plastic „dustproof și waterproof”, adică este ideal pentru cei mici. Unde mai pui că vine în mai multe culori: galben, albastru sau roz.
Până să ajungă acest telefon și la noi pe piață, putem apela la un telefon mobil pentru seniori care e destul de simplu pentru a fi utilizat și de copii.
Întrebare: voi aveți de gând să le luați telefon mobil celor mici? La ce vârstă credeți că e ok ca ei să aibă un telefon mobil?
Sursă foto: gizmodiva.com.
Cat mai tarziu posibil
Cand incepe sa aibe activitati singur si nesupravegheat…cum ar fi scoala, excursii, diverse cursuri, etc. E vital sa poata oricand comunica mai ales cu parintii.
Cred ca va fi necesar cand ca incepe scoala, desi mi-as dorii cat mai tarziu…!Si nu unul de fite ci unul functional!!