Bradul inspirat de natură
Anul trecut am decorat bradul cu felii uscate de lămâi, portocale şi grapefruit, iar în loc de beteală am folosit sfoară, de care am agăţat beţe de scorţişoară. Mi-a trecut prin cap să folosesc şi beţe de vanilie, dar fiind prea scumpe am zis că cele de scorţişoară sunt suficiente. Poţi pune în brad chiar şi felii de citrice proapete, mai ales că bradul va avea o aroma tare îmbietoare.
Ornamente handmade de brad
Anul acesta am observat moda workshop-urilor unde faci ornamente de Crăciun, dar, pentru că bănuţii sunt deja puși deoparte pentru cadouri, am zis că pot face şi eu un astfel de atelier, chiar la mine acasă. Mi-am pus prietenele să se uite ce mărgele uitate prin dulapuri mai au, ce materiale sau chiar obiecte vestimentare nu mai folosesc şi le-am invitat într-o duminică la o zi de crafting.
Materiale pentru ornamentele de Crăciun
- Materiale textile mai grosuţe (stofă, fetru, denim, dar şi un bumbac mai grosuţ)
- Mărgele şi nasturi
- Foarfecă, aţe colorate, ace, lipici, vată, creioane sau pixuri.
Cum se face un brăduţ de Crăciun din material textil?
Noi am făcut un şablon din carton pe care l-am pus pe material pentru a realiza conturul, după care am decupat materialul. Apoi am început să coasem brăduţul, l-am umplut cu vată şi apoi i-am lipit sau cusut globurile şi beteala din mărgelute şi nasturi. E o treabă destul de migăloasă, care îţi ia ceva timp, noi am făcut în medie cam 2 brăduţi în 4 ore, dar cu voie bună, colinde pe fundal şi câte o cană de vin fiert sau ciocolată caldă, timpul s-a scurs foarte repede.
Mai puteţi face oameni de zăpadă, steluţe, globuri sau omuleţul acela din turtă dulce.
Voi ce materiale aţi folosi pentru a meşteşugi ornamente de Crăciun?
Sursă foto: Mihaela Gheață.
[nggallery id=88]
imi place