Ați văzut cu toții un film sau ați citit o poveste în care personajul principal scria ceva extrem de important și introducea bilețelul într-o sticlă. De ce să fie un simplu bilețel și nu o întreagă poveste și de ce să fie într-o sticlă și nu într-un borcan ce merge deschis de fiecare dată când cineva vrea să citească povestea?
Ei, ținând cont de ceea ce am spus mai sus și dacă ne gândim și la cât ar fi de frumos ca peste 20 de ani să citiți împreună cu ai voștri copii o poveste scrisă chiar de ei pe vremea când nu aveau mai mult de câțiva ani, nu-i așa că este o idee minunată să scriem o poveste pe care să o punem la loc de cinste într-un borcan închis bine?
Nu aveți nevoie decât de:
- Un borcan vechi
- Hârtie colorată
- O foarfecă
- Creioane colorate
- Ceva imaginație
Îl luați pe cel mic de mână și îi spuneți că trebuie să ascundeți o comoară, dar că această comoară nu este altceva decât un strop din propria imaginație. Începeți să scrieți o poveste cu ajutorul piticului, în timp ce el desenează așa cum știe el mai bine o imagine care să ilustreze chiar povestea scrisă.
Aveți grijă însă ca povestea să nu fie una lungă, pentru că foaia de hârtie trebuie tăiată în așa fel încât foițele să fie exact cât diametrul borcanului, să le puteți lipi apoi de pereții borcanului și să nu rămână nimic pe dinafară. În acest fel, povestea va putea fi citită fără să fie nevoie să desfaceți borcanul, pentru că veți lipi foile de hârtie cu scrisul către exterior. În interior veți așeza doar coala desenată de pitic, împăturită bine, ca o adevărată comoară.
Simplu, așa’i? Iar dacă cel mic va cere o poveste de seară nu va trebui decât să aveți borcanul aproape. Borcanul va deveni cu siguranță “cartea preferată cu povești” a copilului.
PS – Sfat: dacă aveți nevoie de un strop de inspirație pentru poveștile voastre nu ezitați să vizitați Pui de compuneri, acolo veți găsi toate ideile de care aveți nevoie. 🙂
Ce spuneți, “acaparăm lumea poveștilor într-un borcan”? 😛
Sursă foto: mister-beep/ Flickr.com.