Datele făcute publice de Dimitri Christakis în cadrul TEDx ne-au lăsat fără cuvinte. Auzisem la un moment dat că a învăța să vorbească este echivalenul pentru o facultate, în sensul că este vorba despre același efort depus de copii. Dimitri Christakis ne arată însă că creierul unui copil se dezvoltă de trei ori în primii doi ani de viață. Impresionant, nu?
Întrebarea majoră este: există prea mult? Putem face în așa fel încât să îi expunem pe cei mici la prea multă informație? Se pare că da. Și aici intervine tehnologia și multe alte activități.
E ciudat, dar se pare că dacă îi expunem pe cei mici la o cantitate mare de informații, la imagini care se schimbă extrem de des (precum la desene animate cu multă activitate) sau la emisiuni de divertisment, odată cu trecerea anilor aceștia se vor aștepta la mai mult decât atât și cum nu vor avea mereu parte de asta mai ales în viața de zi cu zi ei vor avea probleme de atenție… de concentrare și multe altele.
Mai bine vă las cu toată prezentarea lui Dimitri Christakis.
Mulțumim Ciprian 🙂
interesant dar mi-a lasat un gust amar exemplul cu copiii din orfelinatele romanesti 🙁 cred ca alt exemplu nici nu gasea 🙁
Si eu am acelasi sentiment! Cel putin nefericita exprimarea orfelinat din Romania, caci un orfelinat este cam acelsi lucru peste tot! Altfel foarte interesant studiul!