Unii dintre ei doar priveau baloanele, dar cu o uimire hipnotizantă, iar alţii alergau după ele, să le spargă.
Pornind de la atracţia celor mici pentru baloanele de săpun, am căutat şi alte activităţi care să le includă şi am dat de desenul folosind baloanele de săpun. Încă din capul locului vă spun că este o activitate care presupune ceva dezordine şi multe pete de culoare, așadar e nevoie și de voi prin apropiere, pentru a le arăta cum se face şi pentru a supraveghea activitatea.
De ce aveţi nevoie:
- Detergent de vase
- Apă
- Un beţisor pentru a amesteca soluţiile
- Paie de băut
- Tempera sau colorant alimentar
- Planşe de desen
- Recipiente (numărul lor depinde de numărul culorilor pe care vreţi să le folosiţi)
În fiecare recipient puneţi cam jumătate de cană de apă, peste care adăugaţi o linguriţă de detergent de vase. Puneţi şi tempera sau câteva picături de colorant alimentar şi amestecaţi cu beţişorul.
Pentru a obţine un instrument cât mai mare de suflat, legaţi vreo 5-10 paie cu nişte scotch. Suflaţi prin ele în recipientul cu soluţia obţinută de mai sus, pentru a face cât mai multe balonaşe. Dacă cel mic face acest lucru spuneţi-i să nu tragă soluţia, ci doar să sufle prin paie.
Acum există două variante de a desena prin tehnica baloanelor. Fie puneţi hârtia deasupra baloanelor, o lăsaţi câteva secunde şi apoi îndepărtaţi balonașele şi lăsaţi să se usuce desenul, fie băgaţi paiul în soluţie, suflaţi baloanele deasupra hârtiei, spargeţi baloanele cu mână, fără a atinge hârtia şi gata aţi făcut o pictura folosind tehnica baloanelor de săpun.
Încercați și voi? 🙂
Citiți mai multe despre această tehnică pe kiddio.org.
Surse foto: kiboomu.com și momscraftyspace.blogspot.com.