Dacă artiştii îşi etalează talentele la rang înalt, asta nu înseamnă că nu putem să încercam şi noi acasă împreună cu cei mici să descoperim tainele desenatului în nisip, asta mai ales dacă prichindeii s-au săturat să deseneze cu acuarele sau creioane.
Părinţii trebuie să meşterească puţin să facă cutia pentru desen, asta în timp ce copilul se uită la câteva filmuleţe despre tehnica desenului cu nisip.
Ideea este că ai nevoie de o ladă de lemn pentru a face o cutie luminoasă, o bucată de plexiglass (pe care o puteţi găsi la magazinele cu materiale de construcţii), nişte lămpi de birou şi nisip. Pentru ca lumina să fie una difuză, este bine să lipiţi o bucată de hârtie pe plexiglass.
Copiii pot desena fie cu mâinile, fie ajutându-se de diferite instrumente. Folosindu-se de cutia luminoasă, copiii nu numai că pot desena obiecte şi personaje, dar se pot folosi de ea ca să spună poveşti.
Aşadar, când se face noapte, şi mai ales acum, în anotimpul rece, când deja la 8 este beznă, aprindeţi veiozele, propuneţi o temă de desen şi să înceapă atelierul de desenat în nisip.
Pentru inspiraţie uitaţi-vă la filmuleţele artistei Kseniya Simonova, dar şi la filmuleţul de mai jos, în care artistul desenează tot felul de animăluţe.
Citiți mai multe despre această joacă pe filthwizardry.com.