După ce veți afla despre invitația de mai jos veți vedea că “felicitare cu mesaj dulce” va avea cu totul alt înțeles față de cei până acum.
Ciocolata înseamnă dragoste și a împărți momente dulci cu cei mai dragi dintre cei mai dragi, adică cu cei din familie și cum mai sunt doar câteva minute până când începe luna în care mămicile de pretutindeni sunt sărbătorite mai mult decât oricând, acest text este dedicat copiilor (bine, părinții îi pot susține și pot da o mână de ajutor, pentru că, la urma urmei, surpriza le este dedicată).
Heidi ChocoWorld este un magazin concept care ne invită să învățăm cum se face ciocolata. Asta nu oricum, adică cei mici nu vor sta pe margine și se vor uita la specialiști cum mânuiesc crema, ci se vor implica chiar ei și vor face o tabletă de ciocolată proprie care va deveni apoi, cu mirodenii, mesaje și, desigur, dragoste, o felicitare pentru cineva drag, din care pot gusta și ei pe îndelete.
[Tweet “Am peste 8 ani și îmi fac singur ciocolata!”]
Despre ce este vorba mai precis? 10 copiii vor afla cum se prepară ciocolata Heidi şi vor putea să realizeze singuri propria tabletă de ciocolata. Toate cele peste 60 de ingrediente folosite în ciocolata Heidi, atât la preparare, cât şi la decor, sunt în întregime naturale: de la cireșe întregi confiate, bucăți de portocale, merișoare, până la pudră de căpșuni și arome naturale de vanilie sau fructe exotice, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la chimicale și altele deloc benefice.
Pe 4 martie, copiii norocoși însoțiți de părinții lor și mai norocoși sunt aşteptaţi la Heidi ChocoWorld pentru a înveseli ciocolata cu desenele şi mesajele lor speciale pentru 1 sau 8 martie. Copiii vor mânui ciocolata, iar părinții îi vor putea susține cu sfaturi și păreri despre ingrediente.
Cei mici vor fi ajutați de maeștrii ciocolatieri și vor face cea mai bună tabletă de ciocolată, ținând cont de personalitatea mămicilor şi de preferințele lor.
Ce trebuie să faceți pentru a vă număra printre cei 10 copii maeștri ciocotalieri? Prima condiție este ca ai voștri să aibă peste 8 ani și apoi să vă asigurați că pe 4 martie, de la ora 18:30, nu aveți planuri mai dulci decât o ciocolată și o experiență pe cinste. Apoi trebuie să ne lăsați la acest articol un comentariu prin care să ne povestiți despre un moment dulce de la voi din familie. Nu fiți timizi, ne referim la momentele faine pe care le-ați ținut minte peste ani sau pe care le veți ține minte, dacă ale au avut loc recent. Luni, 3 martie, tragem la sorți 10 dintre voi și luni seară vă dăm pe mail toate detaliile despre întâlnirea / atelier dulce ce are loc marți. 🙂
Să curgă comentariile dulci!
Pentru a încuraja cât mai multe persoane să trimită celor dragi mesaje de iubire si sa surprinda, Heidi a inițiat Campania „Mesagerul Sentimentelor”. Mesajele destinate celor dragi vor putea fitransmise chiar și virtual, prin intermediul aplicației de Facebook creată special de Heidi – „Mesagerul Sentimentelor”. Fanilor li se oferă ocazia de a-și exprima gândurile frumoase cu ajutorul felicitărilor personalizate de ciocolată. Gesturile „dulci” ale acestora vor fi răsplătite cu șansa de a câștiga premiul cel mare, o excursie pentru două persoane în capitala iubirii, Paris, Franța.
Later Edit
Aici sunt cei 10 câștigători (primii 10 din listă) la atelierul de meșterit ciocolată la Heidi ChocoWorld. Felicitări și distracție plăcută la fabricat felicitări dulci!
Dulce-dulcegarii. O familie fara dulce nu se poate. Pupici dulci, imbratisari dulci. Ce dulce esti!
Cel mai dulce moment de “prajiturit” a fost cand a picat si tati, fix in mijlocul “sesiunii”. Noi “munceam” cat se poate de seriosi, fiecare cu sarcina proprie, atenti la reteta si alte asemenea. Neavand ce face, tati ne-a pudrat un pic cu faina, pe nas. Ce a urmat e lesne de inteles, bataie cu faina, cu circ, voie buna si ras cu sughituri! Si da, cea mai buna prajitura iese atunci cand pui suflet si “activitatea” e distractiva 🙂
Cel mai dulce moment a fost cand am copt prima data briose… le-am ars, toti trei, dar piticii (8 si 10 ani ani ) spuneau doar… “mami, sunt cele mai bune briose, pentru ca le-am facut noi, impreuna”.
:)…intr-o zi, la tara, mama a facut placinta…de mere..cu scortisoara…mirosea atat de bineee..ne-a servit pe toti de la mic la mare (de la fiul meu de 3 ani pana la strabunicul care avea 85 de ani…) pustiul si-a terminat portia lui intr-o clipita.. , apoi a dat buzna in camera strabunicului si i-a insfacat din fata cele doua savuroase bucatele ce abureau in farfuria lui…:) distractiv a fost ca batranul s-a ridicat din patul lui si a luat-o la fuga in baston prin tot sopronul, sontac-sontac, dupa pusti , incercand sa ne arate prin gesturi disperate (el nemaiputand vorbi), ca a ramas fara placinta din cauza micutului…:)) evident, i s-au oferit si lui alte bucatele savuroase si intr-un final, toata lumea a fost fericita!!:)
:))) foarte frumos !!!
momente dulciiiii…….da, am incercat sa fac un banal gris cu lapte si mi-a iesit supa de gris cu lapte. Larisa, fiica mea de 9 ani a adaugat putin sirop de caramel si a denumit supa crema de gris cu lapte…..seara a fost linistita ……noi am sorbit la supa crema de gris cu lapteeeeee :)))))))
Cele mai dulci momente in bucatarie sunt cele in care ne pregatim pentru Mos Craciun, cu fursecuri glazurate si covrigei, lapte si morcovi, ca sa nu-i uitam pe reni. Maria (aproape 10 ani) si Calin (8 ani si 8 luni) sunt maestrii bucatari, mami supervizeaza si spala vasele 🙂
Salut Nicoleta,
Te rog confirma-mi ca poti ajunge azi la eveniment cu cei mici. Multumesc!
Buna Dana,
Confirmat, multumim!
Cel mai dulce moment – operatiunea galusti cu prune, dupa o reteta din caietul de bucate al mamei. Am preparat coca, am pus apa la fiert (intr-o oala de vreo 15 litri, care nu sunt sigura ca nu era cea in care fierbea mama rufele -asa cum se facea pe vremea copilariei mele). Am facut niste guguloaie din coca, asa cum am vazut ca facea mama si le-am aruncat in apa clocotita. Apoi am aruncat si prunele in care pusesem zahar. Si am asteptat cu nerabdare ca prunele sa intre in galusti…. caci cele facute de mama aveau prunele in coca, nu ca ale mele: niste prune care fierbeau intr-o oala imensa de peretii carora se lipise toata coca pe care o framantasem cu atata zel! Asa ca cel mai dulce moment s-a terminat cu o sesiune de frecat si lustruit oale, ca sa nu gaseasca mama urmele experientei mele culinare cand va veni acasa! De atunci, desi au trecut vreo 30 de ani nu am mai facut galusti cu prune. Noroc ca mai face mama uneori.
Cel mai dulce moment in familie, care sa implice si zahar si ciocolata, este “rutina clatitelor” de duminca dimineata. Suntem toti 3 (parintii+ fetita) adormiti si somnorosi si clatitele proaspete cu ciocolata sunt un bun motivator sa ne ridicam din pat. Cea mica pregateste compozitia si datoria mea, de mama, este sa invart clatitele in tigaie. Ea le umple cu ciocolata si le mancam impreuna, la desene animate, in varful patului. Si parca duminicile sunt mai dulci, cu aceasta traditie simpla. Va multumim! 🙂
La noi in casa nu rezista prajiturile de la o zi la alta… pana cand Ana-Maria s-a calificat la o emisiune-concurs pentru copiii care stiu sa gateasca. A ales sa se prezinte cu o briosa pe care stia ea sa o faca si cu o saptamana inainte de preselectii a facut chiar si de doua ori pe zi cate o tava de briose. In prima seara ne-am batut pe ele. In a doua seara, le-am impartit frateste. Si am mancat numai briose toata saptamana, pana am ajuns sa le ducem de pe-acasa pe la prieteni sau la birou ca nu le mai suportam 🙂 Ea facea ca sa exerseze si noi ne chinuiam sa le plasam 🙂 Nu credeam ca o sa ajung cu copil in casa sa impart briose in stanga si in dreapta ca sa scap de ele. Dar asta a trecut, acum as manca o briosa 🙂
Fetitei mea, Alexia (acum are 10 ani) i-a placut dintotdeauna sa facem impreuna prajituri, gogosi, chiar tortul de ziua ei de 2 ani incoace il facem noi. Anul trecut am facut tort pentru 20 persoane, adevarata provocare pentru noi. Dar a iesit super.
De mica face bomboane Rafaelo. Are si poza pe la 3 ai si jumatate plina din cap pana in picioare de lapte praf si nuca de cocos, ca si bucataria de altfel 🙂
Am facut intr-o zi un ditamai tortul…Cand era gata de papat, am pus copiilor cate o portie serioasa…si am plecat la bucatarie…sa pregatesc si farfuria sotului…Cat am pregatit-o ma gandeam ca atunci cand termin voi avea parte de putina tihna considerand ca aveam copii ocupati…surpriza…imediat cum am pus sotului felia de tort…copii erau in usa bucatariei…mamiiii mai vrem…ne mai dai?????????tihna ziceam nu?
Salut Elena. Te rog confirma-mi ca poti ajunge azi la eveniment.
…Nimic nu se compara cu ciocolata de casa. Prietena mea de la Budapesta isi doreste cand mergem in vizita doar asta. Ne amintim de vremurile cand toate mamele si bunicile noastre asa reuseau sa ne indulceasca intr-o perioada in care ciocolata era doar in poze, un produs accesibil si divers. Pentru a indeplinii si indulcii dorinta prietenei noastre, i-am facut pe plac, insa baietelul meu (care nu era mare mancator de ciocolata) a dat iama in frigider “sa vada daca s-a intarit” cand sa o scot si sa impachetez produsul…in mijlocul frigiderului trona tava goala cu sire si urme de degete si nici vorba de ciocolata!
De cand baietelul meu a primit un sort de bucatarie pe masura lui a luat in serios meseria de bucatar si este nelipsit din bucatarie mai ales cand prepar ceva dulce pentru familie. Operatiunea lui preferata este spartul oualelor si este specialist in separarea galbenusurilor de albusuri. Doar are experienta….
”Ma cearta” atunci cand se intampla sa nu respect intocmai retetele si sa gresesc prajitura.
Intotdeauna este bine sa ai ajutor in bucatarie si mai ales daca prepararea dulciurilor este si distractiva este si mai bine.
Doua dintre mamicile participante nu au confirmat participarea la evenimentul de azi. Va rog sa verificati emailul si sa-mi confirmati daca puteti ajunge sau nu azi, la Heidi ChocoWold. Multumesc!