Mămicilor ce ați făcut în primele momente după ce ați aflat că sunteți însărcinate? Bine, pe lângă pus mâna pe telefon și sunat tot familionu’.
Tăticilor voi ce ați făcut când ați aflat că veți avea un bebe în familie? Și la voi se sar următoarele activități: pupat mămica și scos la bere tot cartierul, prietenii din facultate, cei din liceu, tot departamentul de la muncă și făcut Event pe Facebook prin care anunțați petrecerea.
Așa’i că ați început să căutați pe internet cele mai bune cărți de citit până când vine bebe pe lume? 🙂 Și după ce a venit bebe și ați ajuns cu el acasă deja știați ce ar trebui să se întâmple în următorul minut. De parcă asta nu ar fi de ajuns, ați mai cumpărat alte cărți, doar, doar să vă umpleți biblioteca cu volume destinate cele mai importante persoane din casă!
Foarte bine ați făcut! UrbanKid.ro susține lectura, mai ales dacă vorbim de cărți recunoscute, cărți scrise de specialiști care ajută mămicile sau viitorii părinți să afle cât mai multe despre bebe.
Și ca să vă arătăm că suntem fani cărți, avem și recomandările noastre.
1 – What to Expect When You’re Expecting
Este una dintre cele mai vândute cărți pentru viitoarele mămici. Autoarea, Heidi Murkoff, abia a scos a IV-a ediție revizuită a volumului, ediție care aduce o mulțime de noutăți, multe dintre ele răspunsuri la întrebările trimise de mămicile din întreaga lume.
Cartea costă 107.99 lei. Aflați care sunt toate schimbările pe care le-a adus Heidi Murkoff în paginile volumului.
2 – The Continuum Concept
The Continuum Concept este una din primele cărți care introduc ideea că pentru a avea niște bebeluși veseli ar trebui să vedem ce au făcut strămoșii noștri și să ne ghidăm și după acele lucruri.
Vă vine să credeți că autorul, Jean Liedloff, a petrecut doi ani și jumătate în jungla din America de Sud, trăind în interiorul triburilor pentru a observa care sunt diferențele și asemănările între cum își cresc cei din triburi copiii și cum își cresc părinții de la oraș bebelușii?
Cartea costă 36.99 lei. Aflați mai multe despre “experimentele” autorului.
3 – Baby Sign Language Basics: Early Communication for Hearing Babies and Toddlers
Titlul spune totul despre această carte. Eu mai adaug doar faptul că în volum veți găsi 60 de semne pe care le face bebe atunci când are nevoie de ceva, când cere ceva sau atunci când își dorește să comunice cu voi.
Volumul costă 37.99 lei. Citiți descrierea completă a cărții.
4 – Vegetarian Baby
E bine sau nu ca al tău copil să fie vegetarian? Autorii cărții, Sharon Yntema și Christine Beard, spun că da, este bine ca un bebe să crească vegetarian.
Cartea costă 91.99 lei. Aflați mai multe despre cartea… copiilor vegetarieni.
5 – Child’s Play: Montessori Games and Activities for Your Baby and Toddler
Jocuri cât cuprinde! Și după ce am terminat cu joaca, mai citim despre alte jocuri ghidușii în carte și o luăm de la capăt! Cam asta ne spune autorul să facem. Cum nouă ne place să ne distrăm, propunem să ascultăm de sfaturi.
Cartea costă 62.99 lei. Vedeți care sunt jocurile descrise cu lux de amănunte în carte.
Și pentru că cei de la Okian.ro ne simpatizează (iar reciproca este, evident, valabilă) avem două pachete UrbanKid.ro cu reducere de 15%. 🙂
- Dacă vreți să cumpărați toate cele 5 cărți nu trebuie decât să alegeți pachetul UrbanKid.ro și în loc de 337.95 lei, veți plăti doar 287.25 lei.
- În cazul în care v-au făcut cu ochiul doar două dintre volume (adică What to Expect When You’re Expecting și The Continuum Concept) aveți pachetul UrbanKid.ro cu numărul doi, unde beneficiați tot de 15% reducere, adică de la 144.98 lei, cele două cărți vor fi 123.23 lei.
CONCURS
Vă spuneam la început că cine are carte are parte și cine citește UrbanKid.ro câștigă! 😀
Avem concurs așadar!
Nu trebuie decât să ne lăsați un comentariu la acest articol și să ne spuneți care este cartea de căpătâi în ale parenting-ului, cartea care te-a ajutat mai mult și mai mult și fără de care crezi că ai fi făcut mulți pași greșiți.
Autorii celor mai frumoase două răspunsuri (doar nu ne spui doar titlul cărții și numele autorului, ci și de ce ți se pare ție cartea cea mai cea) primesc, de la Okian.ro și de la noi, două calendare 2011 cu cele mai îndrăgite persoaneje din ultimul timp, Harry Potter și Hannah Montana.
Asta pe ideea că ați ctiti atât de mult încât nu mai știți cum a trecut timpul și în ce zi sunteți 😀 Vă spunem cine sunt cei doi câștigători pe 7 martie, pentru a avea timp berechet să participați și să comentați!
START la concurs!!!
LATER EDIT
După “start la concurs” spunem și “STOP JOC!!!” avem două mămici câștigătoare care se vor bucura de unul dintre cele două calendare.
1 – Mihaela cu răspunsul: “Folositoare au fost din lecturile noi: Când apare copilul, Francoise Dolto, Mami, tati mă auzi- Jaques Salome-cărți bune de relaționare, psihanaliză; Introducere în psihologia copilului-H. Rudolph Schaffer-editura ASCR; Pentru jocuri și joculețe, începând din prima lună de viață, sunt cinci volume de Ghid practic scrise de Oberlander; pentru perfectioniști- Siegfred, Tereza Engelmann – Dați copilului vostru o educație superioară, Jan Marc-Monteil-Educatie și formare, și bineinteles, datoare culturii engleze, nu îmi lipsește The Cambridge Encyclopedia of Child Development. În continuare descoperim cărți în bibliotecile prietenilor, cumpărăm ghiduri practice-colaj, pictură, lucru manual, gătit, cartea Nanei Pit e unică și deosebită , descoperim cărți în rafturile magazinelor de la Mega Image până la Mall, în librării, cafenele gen Cărturești, pe Amazon și dacă va apărea ceva minunat în viitor vă mai spunem; sfârșitul comentariului ”
2 – Dana care ne-a spus: “La noi primul copil a venit destul de devreme. Eram amândoi stresați. Am citit o grămadă de cărți legate de copii, fiecare autor venea cu alte informații. Dar cartea care ne’a ajutat cel mai mult a fost “Cum să nu fii o mamă perfectă” de Libby Purves.”
Felicitări dragi mămici și… ne auzim pe mail să vă povestim cum veți primi calendarele acasă! 🙂
Sursă foto principală: sundaykofax/ Flickr.com.
Cartea de parenting pe care am consultat-o de fiecare data cand am avut vreo nelamurire, si inainte de nastere, si dupa nastere, si noaptea la 3 cand facea copilul febra si cand mi se parea ca nu se dezvolta cum trebuie si cand aveam nevoie de niste sfaturi competente este Mama si Copilul de Herta si Emil Capraru. E o carte care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunei mamici. Am citit si carti straine (Miriam Stoppard, de ex) dar o carte scrisa de medici romani, intr-un limbaj accesibil pentru romanii de toate varstele si culorile si educatiile, este cea mai buna alegere. De atunci am recomandat-o mereu pe post de cadou pentru viitoare mamici, pentru ca este cam scumpa si putine mamici dau banii pe ea, dar merita fiecare leu! Este extraordinara!
Primul copil, prima sarcina, primul bebelus; raspunsuri lacunare in cabinetul doctorului, prietenii imi raspundeau cu "o sa vezi tu cum e"; atunci m-am dus cu burtica in libraria Mihai Eminescu, hotarata sa caut un Larousse despre sarcina, nastere, primele luni…inotasem pe internet, dar preferam in serile in care ma simteam sfarsita dupa lungile ore de la birou cu fetita in burtica sa rasfoiesc o carte la lumina veiozei. Nu am gasit Larousse, nu mai aveau si m-am hotarat sa nu plec din librarie fara carti folositoare. Cum am un stil autodidact am cautat o carte care sa-mi spuna lucruri pe care nu le stiam si acum am un copil minunat de un an si 10 luni, am trecut prin multe probleme specifice, dar cu bine, datorita cartii pe care am luat-o atunci din librarie, Mama si Pruncu, scrisa de un tata, bunic, doctor si profesor, roman stabilit in America, Marin Gh. Ciobanu. Aici citeam saptamana de saptamana ce face burtica mea, reciteam in fiecare seara. cand a aparut bebe, am facut luna de luna ce ne scria domnul Ciobanu si am folosit si cateva din retetele de diversificare date de dansul; in plus am urmat toate sfaturile practice legate de febra, baie, probleme ale mamei…
Cand fetita a impliit un an am cumparat si Sanatatea Optima de-a lungul vietii-Copilul nostru, volumul 2 (1-13 ani). La 13 ani vom vedea daca mai are si volumul 3 🙂 asa, pe laga asta, pentru ca am facut psihologie, pedagogie in liceu, mi-am adus aminte de carti pe care vroiam sa le recitesc (psihologia copilului, psihologia varstelor- Ursula Schiopul, Pantelimon Golu, clasicii Piaget, Russeau, carti pe care le am de la bunica mea invatatoare) si am gasit si lecturi noi.
Folositoare au fost din lecturile noi: Cand apare copilul, Francoise Dolto, Mami, tati ma auzi- Jaques Salome-carti bune de relationare, psihanaliza; Introducere in psihologia copilului-H. Rudolph Schaffer-editura ASCR; Pentru jocuri si joculete, incepand din prima luna de viata, sunt cinci volume de Ghid practic scrise de Oberlander; pentru perfectionisti- Siegfred, Tereza Engelmann – Dati copilului vostru o educatie superioara, Jan Marc-Monteil-Educatie si formare, si bineinteles, datoare culturii engleze, nu imi lipseste The Cambridge Encyclopedia of Child Development. In continuare descoperim carti in bibliotecile prietenilor, cumparam ghiduri practice-colaj, pictura, lucru manual, gatit, cartea Nanei Pit e unica si deosebita :-), descoperim carti in rafturile magazinelor de la mega Image pana la Mall, in librarii, cafenele gen Carturesti, pe Amazon si daca va aparea ceva minunat in viitor va mai spunem; sfarsitul comentariului 🙂
Noi am avut mai multe carti pe lista, in functie de perioada in care ne aflam, problemele pe care le intampinam etc.
– La ce sa te astepti cand esti insarcinata (What to expect when you're expecting) H Murkoff
– Bebelusul meu e cel mai fericit – Dr Harvey Karp
– Mami, tati, ma auziti? – Jacques Salome
– Copilul vegetarian – Elena Pridie
La noi primul copil a venit destul de devreme. Eram amandoi stresati. Am citit o gramada de carti legate de copii, fiecare autor venea cu alte informatii.
Dar cartea care ne’a ajutat cel mai mult a fost “Cum sa nu fii o mama perfecta” de Libby Purves.
Buna! “Mama si copilul” de Capraru. Mi s-a parut foarte ok (cu mici exceptii) – e si pentru mamica de oras, dar si pentru cea de la tara cu mai putine posibilitati, atat materiale cat si de cunoastere.
Bafta pe mai departe!
Raluca Petre
Sunt multe carti moderne peste care mi-am aruncat privirea, insa cea mai complexa mi s-a parut Mama si copilul de Herta si Caprariu 🙂
De aici am aflat caracteristicile bebelusului pentru fiecare luna in parte si multe alte informatii.
Dupa aceeasi carte a ~invatat~ si mama mea detalii despre mine 🙂
M am regasit prima parte a articolului si nu numai ca mi am cumparat eu vreo 3 carti dar am mai si primit cadou. Si toate sunt groase, cu muuuulte informatii, unele difera de la un autor la celalalt. Tocmai de aceea m-am axat pe una singura : Mama si copilul da sotii Capraru. Fetita mea are 3 luni si pana acum m a ajutat enorm (pe langa instinctul de mama bineinteles)
Nu cred ca as fi putut sa ma descurc fara cartea lui Dr.Spock – Ingrijirea sugarului si copilului. Consider ca e o carte de capatai pentru un parinte, o carte ce ne indruma in cresterea si educarea copilului pana la adolescenta