Pe lângă ascultarea de cântece pentru copii, improvizarea de karaoke și clasicul Fazan, ar mai fi și câteva jocuri pe care le poţi încerca pentru ca drumul să treacă mai repede și cei mici să rămână pe linia veselă.
-
Din ce judeţ este mașina din faţă?
Unul dintre jocurile pe care-l făceam și eu cu ai mei era să spun din ce judeţ este mașina din faţă, uitându-mă la numere de înmatriculare. Mai greu era când mașina era din altă ţară, dar cu ocazia asta își testau și ei cunoștinţele.
-
Ce încape într-o valiză
Unul dintre participanţi zice alfabetul în gând, iar altul zice stop. Litera la care se oprește este litera cu care fiecare participant trebuie să zică un obiect care încape într-o valiză. În mod ideal ar trebui să stabiliţi de la început dimensiunea acelei valize. Varianta mai grea a jocului este să spuneţi obiecte care încap într-o sticlă de lapte.
-
Număratul vacilor
Dacă tot se uită pe geam, fă-i pe cei mici să se uite cu un scop. Stabilește o anumită perioadă de timp sau o localitate până unde se termină jocul și pune-i pe copii să numere vacile pe care le văd. Stabilește și un premiul pentru cel care a numărat cele mai multe vaci. Nu trebuie neapărat să fie vaci, pot fi căruţe, mașini galbene sau bicicliști.
-
Lupta degetelor mari
Jocul ăsta îl tot joc de câţiva ani, tot așa când plicitseala tinde să strice buna dispoziţie și mă amuză de fiecare dată. Ideea lui este să te prinzi de mâna partenerului lăsând degetul mare liber și să încerci să-i turtești celuilalt degetul lui mare.
-
Jocul numelor
Acest joc presupune să spui nume de scriitori, vedete, cântăreţi, etc. De exemplu, zici un nume “Vasile Alecsandri” și apoi următoarea personalitate ar trebuie să înceapă cu litera numelui precedent, de exemplu, Alexandru Arsinel, după care Andreea Esca, ș.a.m.d.
Voi ce jocuri jucaţi în mașină?
Sursă foto: JennyHen/ Flickr.com.
Foarte frumos , mi-ai dat niste idei foarte bune pentru un drum lung.