reciclare ulei Voi ce faceți cu uleiul alimentar sau grăsimile alimentare? Le aruncați, precum 99% dintre români în chiuvetă? Soluția nu este una decât de moment, pentru că nu mai există deșeurile la vedere, în casă, dar știm cu toții că poluează puternic și înfundă țevile, întrucât sunt mari șansele să rămână pe acestea.
Din motivele de mai sus și pentru o lume mai bună, s-a lansat proiectul Uleiosul sau un proiect pilot prin care – cu ajutorul băieților de la Tribul (curieri, pe bicicletă) care vin să colecteze gratuit uleiul strâns de noi în timp pe biciclete speciale (cargo bike-uri) – uleiul folosit se colectează responsabil în București.

Proiectul Uleiosul este un proiect pilot de colectare urbană a uleiului alimentar și a grăsimilor alimentare de uz casnic, colectare ce urmează a se face cu ajutorul cargo bike-urilor.

Grija față de mediul înconjurător începe din casă. Implicându-ne în zona noastră de confort și dezvoltând un obicei cu impact nu doar asupra mediului (uleiurile uzate nu sunt biodegradabile, iar expunerea lor, chiar și accidentală, în mediul înconjurător afectează grav ecosistemul) dar și asupra noastră (uleiul alimentar și toată familia lui, strică și înfundă canalizări) putem ajunge și la alte obiceiuri sănătoase cum ar fi stingerea luminii când părăsim o încăpere, oprirea apei când plecăm din fața chiuvetei sau chiar la colectarea selectivă a altor deșeuri.

Așadar, dacă aveți ulei sau grăsimi pe care le strângem cu toții într-un timp mai lung sau mai scurt nu-l mai aruncați, ci adunați-l într-un recipient și când se strânge cel puțin un litri haideți să dăm de veste să vină să-l ia, nu ne costă nimic, dar de astfel de acțiuni mici și importante depinde viitorul nostru și al copiilor noștri.
Accesați formularul de înscriere în proiectul Uleiosul – fie că aveți deja o cantitate de ulei pe care vreți să o dați spre colectare, fie că începeți să strângeți uleiul de acum încolo și aveți de gând să-l dați spre reciclare.