Nu cred că este o noutate pentru voi faptul că antibioticele duc la probleme ale sistemului imunitar la copii. Mai exact, dezvoltarea sistemului imunitar are loc doar atunci când există agenți microbieni. Dacă imediat ce copilul este răcit sau prezintă alte simptome el va fi tratat cu antibiotice, atunci sistemul imunitar nu are de ce să “facă față” agenților microbieni, pentru că aceștia nu mai există. Și da, știm și noi că e mai ușor ca cei mici să primească “porția de antibiotice” pentru a ne asigura că nu vor avea probleme cu virușii sau că este foarte greu să-i vedem pe cei mici bolnavi pentru câteva zile, dar trebuie să vă întrebați dacă e mai ok ca răceala să-i treacă repede acum sau dacă este mai bine ca sistemul imunitar să fie unul puternic, ce poate învinge în viitor orice virus?
Știați că antibioticele sunt alergeni? Utilizarea incorectă poate duce la nașterea de alergii?
În altă ordine de idei, nu orice febră înseamnă o infecție ce trebuie tratată cu antibiotice, de preferat este să se utilizeze antibiotice după 3 zile de tratament cu agenți antitermici și nu e ok ca cei mici să ia antibiotice decât după ce există o analiză a microbului care a determinat infecția.
Vă las mai bine cu articolul întreg despre antibiotice și de ce nu ar trebui sau ar trebui să le folosiți atunci când cei mici dau semne de boală pe homeopatie.ro.
Sursă foto: epSos.de/ Flickr.com.