Copiii pot fi dezordonati. Între teme, proiecte școlare și eforturile creative personale ale copilului tău, biroul său poate deveni rapid un grup de hârtie, lipici uscat și ustensile de scris stricate.
Iată câteva metode pe care toți părinții le pot face pentru a-și ajuta copiii să-și gestioneze mai bine timpul, să se organizeze și să trăiască fără ca mama și tatăl să facă totul.
Scapă de dezordine
Birourile pentru copii se pot îngrămădi cu ușurință cu resturi de hârtie, firimituri, lipici uscat, markere cu capacele lipsă, creioane și cam tot cu ceea ce un copil poate intra în contact. Cu toate acestea, această dezordine nu-i servește copilului în nici un caz atunci când lucrează la temele de matematică. Dezordinea poate avea un impact serios asupra productivității și vă poate distrage copilul de la îndeplinirea muncii sale. Vorbind despre distrageri, electronica este ceva ce are aproape fiecare copil în aceste zile. Cu toate acestea, asigură-te că tabletele și televizoarele sunt obiecte pe care le ții departe de biroul copilului tău, deoarece acestea pot distrage extrem de mult atenția și pot împiedica copilul să lucreze.
Găsește un loc pentru orice
O modalitate excelentă de a evita un birou dezordonat este să ai un loc pentru toate. Cubbies, sertare, rafturi și chiar căni de cafea sunt modalități excelente de a oferi tuturor bunurilor copilului tău o casă. Mai mult, atunci când copilul tău termină cu temele, el sau ea va ști exact unde să pună creioane, markere, capsatoare și hârtie. Etichetele sunt, de asemenea, un instrument excelent pentru a te ajuta să organizezi biroul copilului. Știind exact unde se presupune că merge totul nu numai că ajută la organizarea inițială a lucrurilor, ci ajută la menținerea tuturor la locul potrivit în viitor.
Obține un calendar mare
Calendarele, în special cele mari, oferă copilului tău o reprezentare vizuală a aspectului programului său. În plus față de productivitate, un calendar amplu oferă o amintire vizuală constantă a termenelor limită ale copilului tău. Uneori, programele aglomerate pot face copilul să uite de acel proiect școlar sau de temele de matematică pe care profesorul le-a atribuit acum câteva zile. Un calendar amplu îl ajută să crească productivitatea, rămânând la locul de muncă și să prevină amânarea!
Obține un scaun confortabil
Copiii par să se poată adapta la orice. Cu toate acestea, un scaun incomod poate afecta cu adevărat productivitatea copilului tău fără ca tu să-ți dai seama. Atunci când organizezi biroul copilului tău, asigură-te că incluzi un scaun confortabil în configurația ergonomică a acestuia.
Obține o iluminare bună
A avea lampa de birou adecvată este la fel de important ca orice alt aspect al unei configurații de birou productive și ergonomice. Cercetările arată că iluminarea adecvată îmbunătățește performanța umană, precum și starea de spirit. Indiferent de lampa de birou pe care o alegi pentru biroul copilului tău asigură-te că produce o lumină rece pentru a crește productivitatea și a-i spori starea de spirit.
Organizează rechizitele școlare pentru învățare
Cel mai bun sfat este să aduni într-un singur loc tot ce are nevoie copilul tău pentru a învăța. Învăță-l pe copilul tău că acele accesorii de birotică trăiesc acolo. Adică, încep ziua în acel loc și sfârșesc ziua în acel loc. Chiar dacă copilul tău se mută pentru a finaliza munca în altă parte în timpul zilei, învăță-l să returneze toate articolele înapoi la centrul de învățare la sfârșitul zilei.
Mai precis, fiecare articol are nevoie de o casă. Asigură-te că ai un container sau un spațiu desemnat pentru toate rechizitele, cărțile etc. Acesta este modul în care profesorii organizați păstrează o întreagă clasă ordonată și îngrijită. Dacă doriți să treceți la pasul suplimentar etichetează totul.
Pentru a organiza lucrurile, utilizează fișiere de reviste pentru a ține caiete și hârtii. Sau folosește opțiuni mai frumoase din lemn și metal. Copilul tău poate personaliza cutiile de carton și să le folosească drept cutii de cărți în timpul lecturii. Dacă nu ai un birou cu sertare, utilizează un set de sertare din plastic pentru obiecte mai mici, precum radiere, autocolante, mânere pentru creioane și agrafe pentru hârtie.
Păstrează toate creioanele, pixurile, marcajele la îndemână și în cutii. Pentru acestea, poți folosi cutii de aluminiu și le poți vopsi ca proiect de artă sau pur și simplu le poți cumpăra. Poți stabili o regulă conform căreia dispozitivele de ascuțit creioane trebuie utilizate peste un coș de gunoi.
Folosește pereții
Dacă spațiul pentru birou și raft este limitat, du-te la pereți pentru a plasa markere, hârtii și alte consumabile. Aceasta nu numai că poate fi o opțiune de depozitare ergonomică, dar organizatoarele de perete pot fi destul de elegante.
Configurează un afișaj pentru o muncă excelentă
Gândește-te cât de minunat este să-ți vezi propria lucrare publicată într-un spațiu public. Dacă creezi un panou de anunțuri sau un alt spațiu „public” în casa ta pentru a afișa lucrările terminate ale copilului, acesta va contribui la imitarea atmosferei școlii.
Acest lucru contează, deoarece crearea lucrării finale pentru publicare și afișare este un pas important în procesul de învățare. Când știu că le vei afișa munca, vor depune un efort suplimentar. Copiii mai mici vor avea nevoie în special de această experiență fizică de a-și împărtăși cele mai bune lucrări, mai ales dacă nu li se cere să publice sau să împărtășească foarte mult.
În al doilea rând, este un memento vizual să continui să lauzi efortul copilului tău. De asemenea, vei putea urmări anul școlar prin proiecte și le vei dezvolta abilitățile. Scopul principal este de a-ți menține copiii motivați și de a merge mai departe. Realizarea unei vitrine speciale te poate ajuta.
O idee strălucitoare pentru a afișa proiecte și lucrări de artă este utilizarea clipboardurilor.