Dacă vrei să-ți renovezi apartamentul, știi deja faptul că acest proces va fi costisitor. Totuși, există metode prin care să o faci și cu mai puțini bani. Iată patru dintre cele mai eficiente!
1.Vopsește faianța
Cât timp plăcile ceramice nu sunt sparte, acestea nu trebuie neapărat înlocuite. Le poți schimba aspectul și dacă le vopsești. Pentru a face asta, suprafața faianței trebuie mai întâi curățată și degresată! După aceea, aplică un strat de grund și așteaptă două ore să se usuce. La final vei pune și vopseaua! Dacă ți se pare că un strat nu este suficient, poți folosi încă unul ulterior. Se poate alege o nuanță lucioasă, mată sau satinată! Iar prețul pe care îl vei plăti diferă în funcție de acest aspect.
2.Pune tapet
Te va costa mai puțin decât zugrăveala și poate rezista ani de zile pe perete, acoperind petele și imperfecțiunile! În plus, desenul de pe el îți va face fiecare încăpere să arate deosebit. Alege un tapet cu flori sau caută un fototapet care înfățișează natura și vei putea lăsa o impresie plăcută oricărui musafir! Indiferent de preferințe, va fi ușor de îngrijit și este disponibil în sute de modele și texturi, având deseori prețul până în 30 de lei/mp. Există și posibilitatea de a comanda o imagine personalizată, dacă nu găsești ceva pe placul tău în magazin. La costul final trebuie să adaugi adezivul și manopera, în cazul în care apelezi la un specialist. Dar dacă ai puțină îndemânare, îl poți pune și singur. Nu trebuie decât să aplici adezivul, apoi să întinzi rola și să îndepărtezi spațiile cu aer.
3.Vopsește pardoseala
Dacă parchetul tău se află încă într-o stare bună, poate fi revopsit. Șlefuiește suprafața cu un șmirghel de granulație mare. În felul acesta, te vei asigura că amorsa va adera bine. După aceea, dă cu aspiratorul pentru a îndepărta praful, spală zona și las-o să se usuce bine! Așa vei fi sigur că nu se vor forma bule de aer mai târziu. Aplică amorsa și după ce se usucă și aceasta, începe să vopsești. Poți folosi atât o singură culoare, cât și să creezi un model. În ambele cazuri, vopseaua trebuie aplicată în straturi subțiri. Lasă deoparte primul strat pentru o zi și apoi aplică-l și pe al doilea. Procesul se va termina prin aplicarea unui al treilea strat transparent, de suprafață.
4.Recondiționează tapițeria și mobila
Ai un un pat cu tapițeria afectată? Profită de ocazie și schimbă-i culoarea! Pune pe acesta și niște lenjerii de pat pentru copii de la Somproduct.ro noi și în mod sigur se va observa o diferență! Ai posibilitatea de a modifica și piese de mobilier! Șterge suprafața cu o cârpă moale pentru a îndepărta praful. Apoi, folosește spirtul pentru a scapă de pete și evidențiază defectele care trebuie reparate. Îndepărtarea vechiului strat de lac este dificilă, însă îți va fi mai ușor cu o mașină de șlefuit și hârtie abrazivă. Iar pentru a elimina zgârieturile, folosește o bucată de șmirghel. După șlefuire, acoperă lacul vechi cu unul nou sau cu ceară. În urma uscării, se poate aplica și vopsea. Alege una pe bază de ulei sau latex și folosește o pensulă în timpul procesului! Se pot înlocui și mânerele cu altele într-o culoare nouă, pentru a schimba aspectul în întregime.
Ești gata să-ți renovezi locuința?
Nimeni nu poate prezice exact care vor fi costurile de renovare ale unui apartament! Totuși, acestea nu vor fi atât de mari dacă vopsești faianța și pardoseala, recondiționezi mobila și pui tapet. Un alt lucru pe care îl poți face este să folosești accesorii decorative cum ar fi tablouri sau oglinzi, deoarece așa vei face fiecare încăpere să arate mai interesant. Urmează aceste sfaturi și vei putea să faci îmbunătățiri la un cost redus!
Image by Jean van der Meulen from Pixabay