Ultimele luni de sarcină înseamnă și pregătiri intense pentru sosirea bebelușului. Atunci când te vei întoarce de la spital, cu siguranță, vei dori să petreci mai mult timp cu pruncul, fără să-ți stea gândul la scutece, hăinuțe sau alte cumpărături.
Odată ce ai totul pregătit înainte de naștere, primele săptămâni alături de bebe vor trece mult mai ușor, tu vei putea să te odihnești, iar cel mic se va simți confortabil și va fi bine îngrijit.
Lucruri esențiale pentru bebeluș, în primul an de viață
2. Scoică și cărucior
Atunci când vei dori să îl aduci pe bebe acasă, cel mai important lucru de care ai nevoie este scaunul auto. Pentru bebelușii mici, este obligatorie „scoica”, astfel încât drumul să aibă loc în siguranță. Ulterior, pentru plimbările în parc, poți apela la un cărucior 3 în 1, care oferă toate variantele de care vei avea nevoie. Un cărucior sport este recomandat după ce bebe va putea sta în poziția șezut, așa că nu trebuie să te grăbești să îl achiziționezi prea devreme.
3. Mobilier adecvat
Camera bebelușului ar trebui să fie gata cu minim o lună înainte de data probabilă a nașterii. Vei avea nevoie de un pătuț, de o comodă cu sertare pentru scutece și accesoriile de igienă, un dulap pentru haine și niște rafturi pentru cărți și jucării. Un fotoliu pentru tine, pe care să te odihnești atunci când stai lângă bebe sau când îl alăptezi, este o idee minunată. Mai poți adăuga o perdea și un covor pufos, iar pregătirile pentru cameră sunt gata.
4. Haine
În primul an de viață, bebe va crește destul de mult, astfel încât va trebui să iei haine de toate mărimile. Cu toate acestea, în funcție de dimensiunile de la naștere și de rapiditatea cu care se dezvoltă, este important să apreciezi destul de exact ce anume va avea nevoie. În plus, trebuie să ții cont că fiecare sezon are caracteristici diferite, așa că trebuie să adaptezi îmbrăcămintea în funcție de temperatura de afară. O listă de control pentru haine va include: body-uri cu mânecă scurtă și lungă, pantaloni scurți și lungi – cu botoșei sau fără, salopete, șosete, dresuri, bluze cu mânecă lungă, pulovere, o geacă, o căciulă, pijamale, pălărie și rochițe pentru fetițe.
5. Consumabile și produse de igienă
În primul rând, trebuie să pui pe listă scutecele pentru nou-născuți, urmând să fie înlocuite în cel mai scurt timp, în funcție de greutatea celui mic. Vei avea nevoie de șervețele umede pentru igienă, cremă de corp, ulei pentru masaj, șampon special pentru piele sensibilă, pudră de talc și prosop. De asemenea, un cleștișor pentru unghii, o perie fină și o mănușă de baie nu trebuie să lipsească.
6. Aparatură specială
Indiferent dacă alegi să alăptezi sau nu, vei avea nevoie la un moment dat de un sterilizator pentru biberoane și un aparat pentru preparat lapte praf instant. Aparatul de emisie recepție, eventual cu video monitor, este de mare ajutor. Un umidificator sau dezumidificator, în funcție de specificul casei, precum și un aparat pentru muzică albă vor ajuta la obținerea unui mediu ideal pentru un copil.
Durata de utilizare
Lista cu articole esențiale nu este foarte lungă și conține produse de care te vei folosi minim un an și maxim cinci ani. Exceptând consumabilele și hainele care îi vor rămâne mici destul de repede, celelalte accesorii sunt utile pentru o perioadă mai lungă de timp, dacă sunt bine întreținute. Din fericire, tehnologia actuală ne pune la dispoziție o mulțime de aparate și produse revoluționare care reprezintă un ajutor important pentru mame sau persoanele care au grijă de bebe.
Este adevărat că vei găsi întotdeauna ceva nou și interesant pe care ți-ai dori să îl achiziționezi, dar ideal ar fi ca măcar strictul necesar să fie asigurat. Cu ajutorul listei din acest articol, te poți relaxa că ai făcut toate pregătirile necesare pentru sosirea bebelușului tău. Orice alte produse ori lucruri necesare nu vor reprezenta o urgență, astfel că pot fi oricând procurate de un membru al familiei.