clatite cu morcov

Ingrediente:

  • 1 cană făină de grâu integrală (preferabil cernută foarte fin)
  • 1 lg praf de copt
  • 1/2 lg bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lg sare
  • 3/4 lg scorțișoară
  • 1/4 lg nucșoară
  • 1/4 lg ghimbir praf
  • 1 ou
  • 2 Lg zahăr brun
  • 1 cană de iaurt sau lapte bătut
  • 1 lg extract de vanilie
  • 2 căni de morcov ras
  • unt pentru prăjit

Ingrediente pentru topping (opțional)*:

  • 100g cremă de brânză
  • 2 Lg sirop de arțar
  • 2 Lg lapte (sau cât este necesar pentru a obține consistența dorită)
  • extract de vanilie
  • un praf de scorțișoară pudră

*lg- linguriță; Lg- lingură

Mod de preparare:

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, condimentele și sarea.
Separat amestecăm zahărul cu oul, extractul de vanilie și iaurtul, morcovii rași.
Unim conținuturile celor 2 boluri și amestecăm bine. Putem lăsa compoziția astfel formată în frigider (opțional) pentru 15 minute. Se va comporta mai bine la coacere.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Veganbaking.net/ Flickr.com.