Voi face în continuare referire la oul de găină ca aliment pe care îl putem oferi copilului în contextul diversificării alimentației, fiind tipul de ou cel mai des consumat.

Când pot introduce oul în alimentația copilului meu?

Am găsit în diverse surse că vârsta la care putem adăuga oul în alimentația bebelușului este 6, 7 sau 8 luni.
Cel mai des, în România, 8 luni este vârsta indicată pentru introducerea gălbenușului de ou în lista alimentelor pe care le putem oferi bebelușului.Termenul de 8 luni vizează posibila reacție alergică la ou, în principal la 3 proteine care se găsesc în albuș. Deși cel mai des apar alergii la albuș, există și cazuri rare de alergii dezvoltate la gălbenuș.
Medicul recomandă să începem prin a-i oferi bebelușului câte un sfert de galbenuș, apoi jumătate, 3 sferturi, pana la un gălbenuș întreg, de 2 ori pe săptamană.
Albușul e indicat pentru a fi introdus în alimentația copilului după vârsta de 1 an.
Dacă aveți în familie istoric alergen e important sa discutați cu medicul pediatru pentru a stabili data la care puteți să adaugați oul în alimentația copilului.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: MinimalistPhotography101.com/ Flickr.com.