Ascultam acum câtva timp la radio o emisiune despre cancer. La un moment dat se spunea că au fost întâlnite cazuri de cancer şi la copii crescuţi sănătos, la munte, unde consumau hrană ecologică, respirau aer nepoluat, fără antecedente în familie şi, totuși, a apărut nenorocirea.Vestea bună era că, în cazul copiilor, proporţia de vindecare totală este una foarte mare.
Această situaţie m-a neliniştit grozav. Suntem obişnuiţi să auzim foarte des cuvântul ,,cancer” fie asociat tutunului, alcoolului, E-urilor din alimentaţie,… de obicei, lucrurilor asociate adulților. Dar şi copiii?!… Am căutat diverse informaţii în acest sens şi am descoperit că majoritatea se învârt în jurul alimentaţiei.
Mai mult decat atât, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că dintre toate tipurile de cancer,un procent de 35-65% este rezultatul unei alimentaţii incorecte.
Sfaturi pentru corectarea alimentației
Revista ,,Viaţă şi Sănătate’’ extrage din raportul Alimentaţie, Nutriţie şi Prevenirea Cancerului: o perspectivă globală, bazată pe analiza a peste 4500 de studii ştinţifice un anumit număr de sfaturi din care am ales doar pe acelea care am considerat ca au legătură cu hrana copiilor:
- O alimentație în care să predomine fructele şi leguminoasele şi mai puțin alimentele amidonoase rafinate
- Consumul zilnic variat al legumelor, verdeţurilor şi fructelor pe tot parcursul anului
- Consumul variat de cereale integrale, leguminoase, rădăcinoase şi cartofi
Citește tot articolul pe Diversificare.ro.
Sursă foto: kkimpel/ Flickr.com.