Astfel am dat de o idee care presupune modelarea lutului şi folosirea frunzelor, scoicilor şi diverselor obiecte din natură pentru obţinerea unor pietre cu texturi cu detalii din natură.
Începeţi cu plimbare în jurul blocului, prin parc, într-o grădină, pe malul marii, unde împreună cu micuţul să adunaţi frunze cu diverse forme şi texturi (brad, iederă, ferigă), mici rămurele interesante, conuri de brad, eventual chiar şi scoarţă de copac, scoici sau pene.

Apoi trebuie să vă decideţi dacă vreţi să folosiţi lut sau plastilină. Dacă folosiţi lut, acesta se va întări în 48 de ore, deci veţi obţine nişte pietre texturate, dacă folosiţi plastilină, atunci când prichindelul se plictiseşte de rezultate, le poate transforma în altceva. Există şi lut care trebuie băgat la cuptor pentru a se întări, dar mai la îndemână mi se pare lutul care necesită doar uscare timp de 24-48 de ore.
Luaţi bucata de lut şi rupeţi-o în bucăţele cam de 2-3 cm, apoi pe fiecare în parte faceţi o biluţă, asezaţi frunza deasupra ei şi presaţi cu mâna până când bucata de lut ajunge să aibă o grosime de aproximativ un centimetru. Frunza sau obiectul folosit îşi va lăsa amprenta pe lut şi dacă vreţi să se observe mai bine detaliile, puteţi da cu pensula cu tempera.
Ce ziceţi, faceţi si voi astfel de pietre?
Sursă foto: myplumpudding.blogspot.com.