Aşadar, până la o anumită vârstă, copiii pot găsi într-un lucru obişnuit, ca o cutie sau o etichetă, o adevărată jucărie, iar cateodată jucăriile scumpe pot fi date la o parte în locul unei banale cutii.
Pe când avea un anişor nepoțelul meu era fascinat mai mult de cutiile cadourilor decât de conţinutul lor, iar etichetele hăinuţelor îl fascinau în mod deosebit.
Tot pe ideea de cutii, atunci când Daniela cumpără un obiect electrocasnic copiii ei, Alina (4 ani) şi Cătălin (6 ani), îşi bagă cutia în camera pentru a-şi face propria căsuţă de joacă.
Chiar şi fructele pot reprezenta obiecte de joacă. Rostogolirea merelor pe mochetă este cea mai amuzantă distracţie a lui Dragoş (2 ani).
Un alt obiect, folosit drept maşinuță, este peria cu rotiţe de adunat scamele de pe covor. De câte ori Mădălina, mama lui Cornel (3 ani), vrea să folosească peria, micuțul o cere pentru a începe joaca pe trasee făcute direct pe covor.
De la o simplă cutie până la castronaşe sau fructe, există zeci de obiecte de prin casă care pot fi folosite drept jucării.
Copilul tău ce obiecte foloseşte pe post de jucării?
Sursă foto: nick.fletcher/ Flickr.com.