Tratamentele de la farmacie nu își fac mereu efectul și de multe ori părinții se gândesc la “leacuri băbești” atunci când nu este vorba de o răceală serioasă a celor mici. Unde mai pui că faptul că niciun medic cu experiență nu va recomanda tratament medicamentos puternic unui copil de sub șase ani.
Ne-am gândit și noi la asta, ne-am documentat și am găsit câteva soluții extrem de simple și la fel de utile pentru copiii care au răcit un pic.
- Mierea este unul dintre cele mai bune alimente, mai ales dacă cel mic sau cea mică savurează o linguriță de miere înainte să se culce. Asta pentru că mirea îi ajută pe micuți să nu mai tușească noaptea, așadar să se poată bucura de un somn odihnitor, chiar dacă sunt răciți.
- Hidratarea este cel mai important factor într-o răceală! Multă apă și multe ceaiuri calde vor ajuta organismul prichindeilor să înlocuiască cantitatea de lichide pe care au pierdut-o prin transpirație.
- Un umidificator în camera copilului va face minuni. Care este motivul? Simplu, aerul va fi mult mai curat și mai umed, iar nasul micuțului nu va fi niciodată înfundat în timpul somnului.
Evident că dacă este vorba de o răceală mai gravă, medicul are un cuvânt de spus, iar medicamentele sunt absolut necesare, însă dacă cele trei metode de mai sus sunt aplicate încă de la primele semne ale unei răceli, este foarte probabil ca micuții să nu mai facă o vizită doctorului.
Care este prima măsură pe care o luați voi în cazul în care cei mici dau semne de răceală?
Sursă foto: oddharmonic/Flickr.com.