BuddyPress
Vorbim cu toții despre cât de important este internetul pentru noi. Ba chiar zilele trecute vă povesteam că sâmbăta ce abia a trecut a fost organizat un super eveniment special despre părinți, kinderi și internet, nu neapărat în această ordine.
Tot la un eveniment de genul acesta am aflat și eu despre BuddyPress și ce oferă. Atenție mare că vă explic și vouă mai jos ce și cum. 🙂
Știți voi momentele acelea în care aveți de făcut o temă pentru facultate sau pentru liceu și habar nu aveți de unde să începeți? Sau acele momente în care piciul vostru are de făcut musai un proiect pentru școală și voi ca și părinți nu știți cum să îl ajutați? BuddyPress vă poate scăpa de toate aceste probleme și chiar mai multe.
BuddyPress este o platformă realizată de echipa Automattic, care este oferită gratuit studenților, elevilor și profesorilor care vor să fie în pas cu tehnologia și să intre în „era internetului” și când vine vorba de educație.
Teoretic, BuddyPress este o rețea socială, numai că există posibilități de a lansa un forum, mesagerie privată și chiar de a personaliza activitățile userilor (fiecare să aibă acces la anumite task-uri sau să poată edita doar anumite lucruri).
buddypress
Mai frumos spus:
Sunteți profesor și în clasă aveți 30 de elevi, așadar nu aveți cum să le explicați tuturor, într-o singură oră de curs, cum ar trebui să-și finalizeze un anume proiect.
Buuun, vă faceți repede, repede, cont pe BuddyPress și aveți clasă virtuală acolo. Faceți și un forum unde elevii pot să întrebe și să primească răspunsuri atât de la voi, cât și de la ceilați colegi, setați și teme cu un dead line și cu ajutorul mesageriei aveți cum să le explicați în parte neînțelegerile ce au apărut pe parcurs.
Nu-i așa că e mai mult de binevenită o astfel de platformă? Și parcă și “învățăceii” vor fi mai atrași de o astfel de metodă de învățare, doar e interactivă, nu? În plus, lumea spune că la noi, în România, nu se pune accent pe relația prof-elev, relație care poate fi îmbunătățită și pe net, nu?
Mai spun pentru ultima dată că soft-ul este gratuit și că-l puteți accesa dacă dați click aici.
Suntem și noi curioși – voi ați folosit forumuri/soft-uri sau alte platforme pentru proiectele școlare sau pentru a învăța mai ușor?
Sursa foto main – Marie/ Flickr.com