Via request pe mail.

Cineva a primit ca temă “descrierea unui joc preferat de copiii din ziua de azi“. Primul pui de compunere vă ajută să scrieţi despre jocul vostru preferat, al doilea este despre un joc pe care îl jucam eu când eram mică…

Pui de compunere 1 – clasic
Gândeşte-te la jocul tău preferat şi descrie-l ajutându-te de următoarele întrebări:
– Ce copii îl joacă? Fete? Băieţi? Şi-şi? Ce vârste
– Unde se joacă?
– Care sunt regulile?
– Cine cum câştigă?
– De ce crezi că place atât de mult jocul ăsta?
– Ţie personal ce-ţi place cel mai mult la el?
– De ce l-ai recomanda altor prieteni şi cum i-ai stârni să joace şi ei?

Pui de compunere 1 – De-a vântul şi de-a gândul
E un joc foarte special, pe care puţini copii reuşesc să îl joace. Necesită pregătire prealabilă şi o lungă perioadă de observare a celor avansaţi în timp ce joacă.

Cum se desfăşoară?
Primul copil se gândeşte la ceva şi se gândeşte la o formă a gândului său (o sferă, un cub, un nor…). Apoi îşi suflă gândul către unul sau mai mulţi copii, ca pe un vânticel, iar aceştia trebuie să îl primească şi să spună ce e gândul respectiv, sau măcar în ce formă a fost trimis.

Pregătirea
Pentru a reuşi să joace acest joc, copiii trebuie să-şi dezvolte abilitatea de a trimite şi primi gânduri. Aceasta se face prin exerciţii repetate de relaxare şi de control al concentrării, deoarece dacă te concentrezi prea tare pe gând, nu îl mai poţi trimite, iar dacă te concentrezi prea tare pe trimitere, vântul suflului devine prea puternic şi nu se mai înţelege nimic din gând.

Copiii care se pregătesc pentru acest joc trebuie să asiste la cât mai multe întâlniri ale celor mai avansaţi, pentru a încerca să capteze schimbul de gânduri. Abia atunci când încep să audă şi ei murmurul gândului trimis pot cere să fie iniţiaţi oficial.

Iniţierea
Este un ritual foarte serios şi solemn. Se adună experţii în joc, împreună cu noii aspiranţi şi cu spectatori curioşi într-un cadru… pe care îl puteţi descrie voi 🙂

Spor la scris!