Hai ca mi-am luat inima in dinti si am zis sa tre sa-mi bag si eu nasul, mai ales ca sunt “work in process” de mai bine de 4 luni…
Asadar, am inceput sa-mi schimb regimul alimentar (ca nu vreau sa-i zic dieta) de la 1 noiembrie (anul trecut) si in 2 luni s-au vazut bine rezultatele – (minus) 8 kg. Apoi mai greut, inca 1kg in 2 luni… Hopa, zic, stai asa ca nu-i de bine. Si mi-am dat seama ca nu faceam mai deloc miscare (desi ai zice ca daca ai un copil ca little miss ar trebui sa fi slabit pana acum de sa raman numa piele si os). Si am zis: am timp, n-am timp, ma duc la pilates. Si m-am dus, si s-a deblocat kilogramul ala pe care nu-l mai miscam de 2 luni.
Regimul meu alimentar – aka dieta Montignac – chiar functioneaza la mine. Nu e dificil doar ca presupune ceva vointa si chef de gatit. Ideea este sa renunti la ZAHAR, faina alba – paine, paste, orez rafinat, cartofi si sa nu amesteci la o masa lipidele cu glucidele, adica grasimile cu paine, paste, orez… Si deci sa consumi paine integrala sau de secara cu branza/iaurt/lapte degresat, paste integrale sau orez integral cu legume (fara alte grasimi) sau sa mananci dimineata o omleta cu tot ce-ti trece prin cap (branza/legume etc) dar fara paine…In mare, cam asa sta treaba.
In plus, am invatat (iar) ca mancarea cruda nu numai ca e sanatoasa dar si te ajuta sa slabesti si uite asa am inceput sa fac tot felul de experimente. Mai ziceam odata de pasta de masline, dar si pasta de tofu, crema de brocoli cu avocado (mda, avocado a intrat in meniul nostru zilnic) sunt delicioase pe paine, dimineata. Am o lista lunga de luat la incercat pentru meniul de dimineata (cea mai grea masa, din punctul meu de vedere) + ca trebuie neaparat sa ma apuc si de dulciuri, iar crema de zahar ars este prima pe lista de asteptare.
Am descoperit tot felul de alimente despre care nici nu auzisem acum cateva luni si combinatii pe care n-as fi indraznit sa le incerc intr-o mie de ani daca nu as fi avut incotro… Cred ca tipul acesta de alimentatie raw (stiu ca deja suna fitos si ca cica e o moda sa zici ca mananci asa…) este chiar idealul spre care trebuie sa ne indreptam. Nu discutam acum ca e inca f scump sa mananci doar asa, ca e nevoie de nitel timp inainte de masa ca sa prepari mancarurile,mai mult decat iti ia sa incalzesti o strachina de ciorba etc dar se pare ca 51% din mancarea pe care o inghitim zilnic trebuie sa fie cruda – pentru un organism sanatos. Asa ca pe langa ciorba, mamaliga si sarmale sa bagam si multe legume in stare cruda si multe fructe si zic ca treaba-i gata 🙂
Deci, daca tot m-am bagat in treaba asta cu Hot Sexy Mama in devenire, sa dansam dansul pana la capat.
To do: mai am de dat jos 2-3kg pana sa ajung la greutatea de dinainte de a ramane insarcinata si de acolo inca vreo 4kg ca sa fiu super ok.
“(I) wish me luck” 🙂
Felicitari pentru kgpierdute, sa ajungi acolo unde iti doresti din aest punct de vedere!
Si eu tot Montignac am tinut inainte de sarcina si a fost OK pentru mine …si acum e cazul sa revin la aceasta dieta:)
Scuze pentru literele mancate…din cauza dietei:)
imi era dor sa va citesc! Bine ati revenit! 🙂
Felicitari pentru determinare si pentru rezultate! La cat mai multe kilograme in minus! 🙂
Chiar ma intereseaza experientele HSM si incerc sa invat cat mai multe din experientele altor HSM in devenire … la un alt nivel , incerc si eu sa ajung o HSM… de fapt acum sunt in stadiul in care incerc sa ma mentin, dar vine ea si vremea mea in care sa incep sa dau jos. 🙂
Wow, minus 8 kg in 2 luni? Asta pare ff mult si cred ca acum esti o silfida. Nu pui si o poza cu rezultatele actuale?
Felicitari si sa o tii tot asa!
Bravoooooooooo.Go Dana go!Pe langa faptul ca nu ai facut miscare poate ca a fost un prag, o perioada de platou :).Succes in continuare si go go go nu te lasa.Pana la urma totul vine tot de la cap am observat eu :)). Si pe mine m-a atins putin curentul raw. N-as fi crezut ca pastele de dovlecei cu sos pesto (inventat de mine ca nu aveam toate ingredientel) pot fi asa de bune. Cu pateul acela cu masline de la tine am facut furori, i-a placut inclusiv tatalui meu care e mega carnivorul familiei. Si am facut un tort raw super bun din care a mancat chiar si Edi.Ieea e ca sunt scumpe rau cam toate, dar usor usor vine vara si va fi mai bine.Eu ii dau lui Edi lapte de migdale si cu aceasta ocazie beau si eu :).E tare bun.Va pupam si iti dorim succes 🙂
Fetele, multam de incurajari!
@cojocarii – draga mea, tu o sa fii o graviduta sexy oricum 😀 Ai si o alta experienta, ma gandesc ca e mai usor a 2-a oara
@mariamirabela – din pacate minus 8kg inseamna jumatate de drum spre ‘silfidism’ 🙁 dar sper sa ajung macar aproape de asta 🙂
@Ioana – succes si tie si cu HSM si cu partea de raw… Suna bine laptele de migdale, tot zic sa incerc si eu. Ioana a mea a trecut pe lapte de soia cu orez…super incantata, nu vrea lapte de vaca sau capra si vegan (ca sa zic asa) 😀
@Cristina – succes si tie…Montignac este un alt stil de viata/de alimentatie, mult mai mult decat o dieta…
Salut! Pai tu stai bine, la mine e doar pregatire pentru pregatire. da’-i musai, ca cand ma vad in oglinda…!