Hai ca mi-am luat inima in dinti si am zis sa tre sa-mi bag si eu nasul, mai ales ca sunt “work in process” de  mai bine de 4 luni…

Asadar, am inceput sa-mi schimb regimul alimentar (ca nu vreau sa-i zic dieta) de la 1 noiembrie (anul trecut) si in 2 luni s-au vazut bine rezultatele – (minus) 8 kg. Apoi mai greut, inca 1kg in 2 luni… Hopa, zic, stai asa ca nu-i de bine. Si mi-am dat seama ca nu faceam mai deloc miscare (desi ai zice ca daca ai un copil ca little miss ar trebui sa fi slabit pana acum de sa raman numa piele si os). Si am zis: am timp, n-am timp, ma duc la pilates. Si m-am dus, si s-a deblocat kilogramul ala pe care nu-l mai miscam de 2 luni.

Regimul meu alimentar – aka dieta Montignac – chiar functioneaza la mine. Nu e dificil doar ca presupune ceva vointa si chef de gatit. Ideea este sa renunti la ZAHAR, faina alba – paine, paste, orez rafinat, cartofi si sa nu amesteci la o masa lipidele cu glucidele, adica grasimile cu paine, paste, orez… Si deci sa consumi paine integrala sau de secara cu branza/iaurt/lapte degresat, paste integrale sau orez integral cu legume (fara alte grasimi) sau sa mananci dimineata o omleta cu tot ce-ti trece prin cap (branza/legume etc) dar fara paine…In mare, cam asa sta treaba.

In plus, am invatat (iar) ca mancarea cruda nu numai ca e sanatoasa dar si te ajuta sa slabesti si uite asa am inceput sa fac tot felul de experimente. Mai ziceam odata de pasta de masline, dar si pasta de tofu, crema de brocoli cu avocado (mda, avocado a intrat in meniul nostru zilnic) sunt delicioase pe paine, dimineata. Am o lista lunga de luat la incercat pentru meniul de dimineata (cea mai grea masa, din punctul meu de vedere) + ca trebuie neaparat sa ma apuc si de dulciuri, iar crema de zahar ars este prima pe lista de asteptare.

Am descoperit tot felul de alimente despre care nici nu auzisem acum cateva luni si combinatii pe care n-as fi indraznit sa le incerc intr-o mie de ani daca nu as fi avut incotro… Cred ca tipul acesta de alimentatie raw (stiu ca deja suna fitos si ca cica e o moda sa zici ca mananci asa…) este chiar idealul spre care trebuie sa ne indreptam. Nu discutam acum ca e inca f scump sa mananci doar asa, ca e nevoie de nitel timp inainte de masa ca sa prepari mancarurile,mai mult decat iti ia sa incalzesti o strachina de ciorba etc dar se pare ca 51% din mancarea pe care o inghitim zilnic trebuie sa fie cruda – pentru un organism sanatos. Asa ca pe langa ciorba, mamaliga si sarmale sa bagam si multe legume in stare cruda si multe fructe si zic ca treaba-i gata 🙂

Deci, daca tot m-am bagat in treaba asta cu Hot Sexy Mama in devenire, sa dansam dansul pana la capat.

To do: mai am de dat jos 2-3kg pana sa ajung la greutatea de dinainte de a ramane insarcinata si de acolo inca vreo 4kg ca sa fiu super ok.

“(I) wish me luck” 🙂