Pe cei mici trebuie să distrezi, așa că trebuie să alegi mai multe jocuri. Întreabă-l și pe sărbătorit ce i-ar plăcea. Lasă jucăriile și jocurile la vedere, poate îi inspiră ceva pe copii și au chef de ele.
Poți să faci petreceri tematice, dar trebuie să te asiguri că invitații vor ține cont de asta. E de-a dreptul neplăcut să fie un copil îmbrăcat normal printre șapte eroi de desene. Dacă vrei să mergi la sigur, alege ca tematică petrecerea în pijama. Toți au acasă câte o pijama, așa că nu o să fie nicio cheltuială suplimentară. Invitațiile le faci cel mai bine prin email (da, trăim în era tehnologiei) și eventual să vorbești la telefon cu părinții copiilor.
Ce ne jucăm?
Scaunele Muzicale
Trebuie să pui în mijlocul camerei scaune cu unul mai puțin față de numărul copiilor. Cei mici dansează pe muzică și întrerupi melodia din când în când. În momentul acela, copiii trebuie să se așeze pe un scaun. Cine rămâne în picioare va trebui să sară într-un picior la următoarea melodie sau să meargă de-a bușilea. Există și varianta eliminării din joc, dar nu e deloc agreată la o petrecere.
De-a detectivii
Doi copii ies din cameră iar cei rămași trebuie să își schimbe între ei hainele. Nu cu totul, că ar dura o veșnicie, e ok și obiecte mici ca o șapcă sau o brățară. Când “detectivii” se întorc înapoi, trebuie să identifice ce s-a schimbat. O idee bună este să le spuneți celor care ies din cameră să fie foarte atenți la cum arată ceilalți.
Prinde balonul
Copiii se așează în cerc și se începe numărătoarea. Fiecare trebuie să tină minte ce număr e. Numărul 1 stă în mijlocul celorlalți cu un balon în mână și îi dă drumul în timp ce spune un număr dintre cei care participă. Copilul cu numărul respectiv trebuie să alerge repede să prindă balonul. Dacă îl prinde, trece la locul lui. Dacă nu, va trebui să stea în centru și să fie el cel care strigă numere și aruncă balonul.
Cine sunt?
Toți copiii stau intr-un cerc și din ei se alege unul care să iasă puțin din cameră, cât timp ceilalți îi aleg un personaj. Când este chemat înapoi cel care a ieșit, trebuie să întrebe ce ar trebui să își cumpere ca să semene cu rolul dat de ei și copiii vor răspunde pe rând în ordinea în care sunt așezați. De exemplu, dacă cei rămași aleg o prințesă, răspunsurile lor vor fi o rochie lungă, o coroniță, un castel. Adică toate accesoriile caracteristice unei prințese. Dacă se întâmplă ca toți copiii să răspundă și cel care întreabă să nu-și dea seama cine este, atunci jocul se va repeta cu alegerea unui alt personaj. Dacă ghicește, se schimbă copilul “întrebător”.
Provocarea baloanelor
Trebuie să ai baloane câți copii sunt. De fapt, chiar mai multe, nu se știe niciodată când se sparg. În fiecare trebuie să introduci mici bucățele de hârtie pe care ai scris diverse provocări. De exemplu, dansează într-un picior, pupă pe cel mai apropiat copil, poartă-te ca o pisică. Pune baloanele ca decor și la un moment dat spune-le copiilor că pot să le spargă. O să fie mare bucurie pe ei. Bine, și mare zgomot, dar cu atât mai mult se vor distra cei mici. Neapărat, copilul trebuie să facă provocarea scrisă în interiorul balonului spart.
Joc de memorie
Pune pe o tavă în jur de 15-20 de obiecte (lingură, periuță de dinți, foarfecă, monedă, etc). Copiii stau în cerc și dau tava de la unul la altul. Apoi, după ce a trecut pe la toată lumea, fiecare scrie pe o hârtie obiectele pe care și le amintește.
Ce alte jocuri mai știi?
Sursă foto: woodleywonderworks / Flickr