Extractele pure și naturale din plante adună practic în sticluțe mici tot ce e mai bun dintr-o plantă, vitaminele și minunile pe care ni le oferă la orice pas natura și fără de care organismul nostru nu ar reuși să supraviețuiască și să facă față atât de bine factorilor externi. Specialiștii merg până acolo încât susțin că folosirea acestor extracte din plante funcționează fix ca niște medicamente, tocmai de aceea este recomandat să le folosim cu grijă și în cunoștință de cauză.
Măceșe, coacăze sau cătină nu avem tot timpul anului. Există, desigur, soluția consevării lor în casă prin metode vechi și recunoscute, dar e destul de complicat, durează mult și chiar trebuie să ai timp și chef fix în perioada în care fructele minune apar pentru asta. Tocmai de aceea, extractele din plante pică la fix și ajută pe toată familia.
Cum este sezonul răcelilor și gripelor, am ales trei extracte naturale, bio, care să țină departe gripele și răcelile:
Extract din mlădițe de măceș
Extractul din mlădițe de măceș este recomandat copiilor care au des infecții recidivante ale căilor respiratorii și ne ajută la scăderea incidenței acestora, iar și la ameliorarea simptomelor în cazul în care acestea sunt deja instalate.
Ingrediente: extract hidro-glicero-alcoolic din mlădițe de măceș (Rosa canina, plantă ce a fost recoltată ecologic) și alcool etilic din cereale 18% vol.
Extract din muguri de coacăz negru
Extractul din muguri de coacăz negru ajută la scăderea incidenței și la ameliorarea sindroamelor alergice, ameliorează inflamațiile la nivel local, dar și general, este bun pentru articulații, dar și pentru sistemul respirator, întrucât ameliorează simptomele din infecții respiratorii și gripale, precum stările febrile sau rinitele.
Ingrediente: extract hidro-glicero-alcoolic din muguri de coacăz negru (Ribes nigrum, plantă recoltată ecologic) și alcool etilic din cereale 18% vol.
Extract din muguri de cătină
Cătina este una dintre minunile naturii pe care din păcate nu o cunosc sau nu o folosesc toți cei care vor să fie sănătoși. Este minunată pentru întărirea sistemului imunitar, crește puternic rezistența organismului și ajută la infecțiile tractului respirator – ca și extractul din muguri de cătină.
Ingrediente: extract hidro-glicero-alcoolic din muguri de cătină (Hippophae rhamnoides, plantă recoltată ecologic) și alcool etilic din cereale 18% vol.
Voi aveți pe acasă extracte naturale? Le folosiți?
Sursă foto: Phu Thinh Co/ Flickr.com.
Incepand cu ce varsta pot fi folosite la copii?
Noi folosim extract de coacaz negru si de macese, la indicatia medicului homeopat
Gemoderivatele sunt exceptionale. Si noi folosim coacazul negru, brad si polygemele.