Păi laptele vine de la vacă de cele mai multe ori, nu? Cam așa, numai că și cel de migdale are savoarea lui, asta ca să nu mai spun de toate vitaminele și substanțele benefice pe care le conțin sâmburii minune.
Pentru un pahar de lapte dulce vegan și sănătos avem nevoie de:
- 100 grame de migdale,
- 2-3 căni de apă,
- o linguriță de miere (opțional),
- câteva granule sare de mare sau altă sare pe care o aveți prin casă.
După ce lăsăm la odihnit migdalele în apă peste noapte scurgem apa și amestecăm toate ingredientele de mai sus în blender, la viteză cât mai mare timp de aproximativ 2, 3 minute.
Din transparent totul devine albicios, fix la laptele. Strecurăm tot amestecul bine, bine, prin tifon sau o strecurătoare fină de mai multe ori și gata: cât ai spune “lapte” ai un pahar cu lapte din migdale de băut proaspăt sau dacă am făcut prea mult rezistă la frigider 2, 3 zile fără probleme, cu mențiunea că înainte să-l consumați e recomandat să-l agitați bine, bine. Ce rămâne în tifon sau în strecurătoare putem folosi la o prăjitură mai încolo.
În paharul cu lapte de migdale puteți adăuga și un baton de vanilie sau câteva smochine pentru aromă ori de ce nu câteva bucăți de banană.
Să aveți poftă!
Sursă foto: imallergic/ Flickr.com.