Dacă aveți mai mulți copii pe acasă e imposibil să nu-i prindeți în timp ce vorbesc în contradictoriu sau se bat cu pernele. Asta nu este neapărat un lucru rău, ba dimpotrivă, ei trebuie să știe că fiecare are dreptul la o opinie și că este ok să și-o susțină prin argumente solide, iar bătăile cu perne de exemplu îi eliberează de o cantitate mare de stres. Ce ne facem însă atunci când aceste lucruri ne ridică semne de întrebare cu privire la siguranța lor?
Setează limite înainte să te enervezi
Cu 10 minute îniante să începi să te îngrijorezi că se poate răni cineva și apoi inevitabil să te enervezi este timpul să faci ceva. Nu să ridici tonul, ci să ai o intervenție calmă și pozitivă pentru a te asigura că totul va fi în ordine.
Mulți dintre noi încercăm atât de mult să fim calmi și să privim totul cu liniște încât ne ieșim din fire mai repede decât ne așteptăm. Dacă noi ne putem controla emoțiile corect, asta înseamnă că și cei mici vor învăța să facă acest lucru la un moment dat.
Evaluează pericolul
Chiar este atât de periculos ceea ce fac cei mici sau poate e doar în imaginația noastră?
Este foarte posibil ca cei mici să nu facă nimic altceva decât să se distreze și să nu existe niciun pericol și din pricina tendinței de a avea totul sub control să reacționăm noi altfel decât ar trebui.
Alternative și alegeri
Nimănui nu-i place să i se impună anumite lucruri, iar asta este valabil și pentru copii. Dacă nu au voie să facă un anume lucru trebuie să aibă de unde alege, mai pe românește să primească o alternativă a lucrului ce tocmai a fost interzis.
Citiți mai multe pe ahaparenting.com.
Sursă foto: THX0477/ Flickr.com.