Ingrediente:

  • 200 g de făină,
  • jumătate de cană de apă,
  • o linguriță de sare,
  • un vârf de drojdie,
  • o linguriță de ulei de măsline,

Se amestecă făina cu apă și se lasă în jur de jumătate de oră la odihnit cu un prosop umed deasupra vasului. Adăugăm sarea și drojdia, apoi uleiul și frământăm cu mâna până când amestecul este omogen.
Lăsăm din nou aluatul într-un vas acoperit cu un prosop umed aproximativ o oră și jumătate, până când își dublează volumul.
La final, aluatul se împarte în patru, fiecare bucată se aplatizează și începe să prindă forma de rotund. Se lasă și ele la odihnit jumătate de oră, timp în care încălzim cuptorul. Se adaugă la cuptor pe o hârtie de copt și după 3 minute le putem scoate dacă le vrem mai moi, dacă le vrem mai crocante mai așteptăm un pic.
Să aveți grijă când le scoateți din cuptor pentru că ele sunt umflate, iar odată scoase, aerul cald iese imediat deci vor frige foarte tare.
Se servește așa sau cu lapte ori iaurt ori ce vă mai trece prin cap.
Sursă foto: blessthismessplease.com.