Nici nu mai știu de unde am aflat pentru prima dată cum se fac turtițele din tărâțe de ovăz, dar sunt atât de bune și de sănătoase că le pot declara pe bună dreptate gustarea perfectă pentru adulți și copii, alături de un iaurt natural sau un pahar cu lapte. Acum am observat că ele se tot regăsesc prin diverse diete de slăbit
Aveți nevoie de:
- 2, 3 linguri de tărâțe de grâu (găsiți la Plafar, costă până în 10 lei o punguță)
- 250 de grame de brânză dulce
- un albuș de ou (se poate folosi și ou întreg)
- un praf de sare
- mirodenii la alegere
Se bate oul sau doar albușul pentru cei care au grijă la colesterol cu praful de sare și se adaugă tărâțele. Se lasă apoi aproximativ 15 minute pentru a se umfla tărâțele și se adaugă brânza.
Amestecul astfel format se lasă la odihnit pe hârtie de copt la cuptorul încins timp de maxim 20 de minute. Puteți adăuga și susan sau mac ori alte bunătăți deasupra turtițelor. Odată rumenite sunt gata, iar dacă nu vreți să fie turtițe, atunci le așezați în formă de grisine și le lăsați la rumenit mai mult pentru a deveni crocante.
Încercați și voi?
Sursă foto: Plat/ Flickr.com.