Ingrediente (pentru 2 adulți și un copil):
- 4 cartofi medii
- 2-3 fire de ceapă verde / un fir de praz (partea albă)
- 3 ouă
- o lingură de ulei
- piper, sare după gust
Mod de preparare:
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe mici și se pun la fiert cu puțină sare. Separat se curăță și se toacă ceapa / prazul. Se separă albușurile de gălbenușe. Batem bine gălbenușele, la fel și albușurile (le facem spumă), după care le amestecăm ușor; procedăm așa ca să iasă frittata pufoasă.
Punem ceapa / prazul într-o tigaie la foc mic, cu puțină apă și ulei în jur de 5 minute, cât să se înmoaie. Se adaugă cartofii fierți și scurși bine de apă și se amestecă bine. Puteți să pasați puțin cartofii, dacă doriți o consistență mai cremoasă. Se adaugă ouăle bătute și se amestecă ușor. Se acoperă și se lasă la foc mic în jur de 15-20 minute, până se fac ouăle. Se servește caldă, eventual cu murături.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: eschipul/ Flickr.com.
Oua seara?? Nu sunt indicate nici pt adulti… Dimineata da.