Ingrediente:
- 1 varză medie
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ardei roșu
- 500-750 ml borș acru sau apă
- 3 lg de bulion sau câteva roșii în bulion
- ½ linguriță de coriandru boabe mărunțite
- 1 crenguță de cimbru
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 linguriță sare (opțional)
Mod de preparare:
Începem prin a toca varza mărunt. Dacă vârsta permite putem pune o linguriță de sare peste varza tocată pentru a se înmuia, apoi amestecăm. Lăsăm deoparte, într-un castron.
Ceapa și morcovul se taie mărunt și se înăbușă în câteva linguri de apă. Totul durează câteva minute, timp în care acoperim oala sau tigaia, dar amestecăm din când în când, pe un foc mic. Adăugăm varza și o înăbușim și pe ea, fără a adăuga apă. Procedăm la fel ca în cazul cepei și a morcovului, de data asta pentru un timp de aproximativ 10 minute. Între timp fierbem borșul sau apa, tăiem roșiile și ardeii mărunt.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: stevendepolo/ Flickr.com.