Atelierul din acest week-end abordează următoarele teme:
- Echilibrarea funcţiilor parentale – mamă – mămică, tată – tătic;
- Transformarea mesajelor toxice, anti-relaţionale în cadrul comunicării adult-copil;
- Reguli de igienă relaţională;
- Cele patru nivele de comunicare;
- Deprinderea modului în care sa asculţi un copil şi un adolescent;
- Bolile copiilor, comportamentele atipice şi limbajele corpului;
- Diferenţierea dintre nevoile şi dorinţele copiilor;
- A şti să ceri, să dai, să primeşti şi să refuzi în mod relaţional.
Se adresează atât părinților, cât și celor care lucrează cu cei mici sau cu părinții și sunt interesați să îmbunătățească relația adult – copil. Atelierul va fi susținit de Aleth Naquet, psiholog clinician, formată în Metoda ESPERE de către Jacques Salomé și oferă un “curs fulger” celor care nu cunosc această metodă și care vor să își consolideze relația cu cei mici.
În cadrul atelierelor mele propun învățarea meseriei de părinte, care este foarte importantă. În mod special, de a învăța să diferențiezi două dimensiuni relaționale la tine, ca și părinte: dimensiunea Mămică / Tătic, care dă și primeste, spune „Da”, și dimensiunea Mamă / Tată, care cere și refuză, frustrează, spune „Nu”. Aceste două dimensiuni relaționale sunt necesare pentru a crește un copil. Este rolul tău să spui „Da” nevoilor copilului și să diferențiezi nevoile de dorințele copiilor; și, de asemenea, de a nu împlini dorințele copilului în locul lui – explică Aleth Naquet, formator în Metoda ESPERE®, Directorul Centrului Adres Paris
În plus, toți participanții primesc Atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare în Metoda ESPERE în colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din România.
Noi avem de oferit un bilet la acest atelier, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să ne spuneți aici, în comentarii, ce știți voi despre Metoda ESPERE. Mâine la ora 12 vom trage la sorți și un norocos se duce la atelier.
Pentru cei mai puțin norocoși, înscrierile încă nu s-au finalizat, însă costul atelierului este de 190 de euro, detalii despre eveniment găsiți în comunicatul de presă, din secțiunea noastră specială.
Și câștigătoarea este…
Sursă foto: Centrul AmaneSer/ Facebook.com.
Tot ce știu despre metoda Espere e că se referă la inteligența relațională, comunicarea eficientă, armonioasă etc.
ESPERE este acronim pentru Energie Specifica Pentru o Ecologie Relatonala Esentiala si este o metoda de relationare
eu, eu! 🙂
Metoda ESPERE prezinta un mod frumos de a comunica si relationa. Mai stiu de esarfa relationala. si imi place ca prezinta si partea de refuz.
Recunosc ca ieri a fost prima oara cand am auzit despre metoda ESPERE, deci inca nu stiu prea multe despre ea. Dar seminarul pare foarte interesant!
Aceasta metoda te ajuta sa imbunatatesti relatia pe care o ai cu propriul copil si cu cei din jur. De asemenea, stiu ca a fost dezvoltata si pusa in aplicare de catre Jacques Salome.
Știu că Jacques Salome a inventat această metodă din dorința de a comunica și relaționa mai bine cu copiii lui și cred că asta e dorința oricărui părinte, inclusiv eu. Dezvoltând această metodă, Jacques Salome a realizat că aplicabilitatea tehnicilor pe care le-a creat este mult mai mare, astfel că se poate folosi și în relațiile personale, profesionale. Ceea ce e important ca oamenii să realizeze este faptul că latura emoțională există în orice relație și este important să știm (sau dacă nu știm, să învățăm) cum să o folosim în interesul tuturor celor implicați.
Mi-ar plăcea foarte mult să pot participa la acest atelier, mai ales că mi-am propus să vin la București la acest sfârșit de săptămână.
Metoda se bazeaza pe premiza ca in orice comunicare, suntem intotdeauna trei: eu, celalat si relatia. Si de multe ori, relatia ajunge sa fie poluata de mesaje toxice, motiv pentru care avem nevoie de instrumente pentru o adevarata ecologizare a relatiei, dar si a ingrijirii acesteia. Metoda propune repere si instrumente concrete pentru a aborda altfel dificultatile relationale cel mai des intalnite in viata de zi cu zi. Instrumentele si conceptele Metodei pot fi folosite pentru obtinerea unei armonii in relatiile importante: relatia de cuplu, relatia cu colegii, relatia cu parintii, cu copiii si, poate cel mai important, in relatia cu sine insusi
Madalina Timaru comenteaza la articol si spune-ne ceva despre metoda si vei intra automat in concurs 🙂
Jack Salome vorbeste despre igiena relationala, adica despre ingrijirea relatiilor interpersonale, cu atat mai mult cele cu copiii si familia, la fel de minutios precum ne ingrijim propriul corp, fiindca psihicul si, deci emotiile ne reprezinta cel putin la fel de tare precum propiul corp fizic.
Tare bine mi-ar prinde un bilet catre intelegerea mai exacta a cestor lucruri, caci altfel suma cursului il face inaccesibil mie.
De castig va multumesc, de nu va multumesc pentru ca stiu ca cineva va castiga si sigur isi va imbunatati relatiile cu cei din jur.
Nu stiu nimic despre metoda espere dar cred ca am experimentat din tehnicile specifice fara sa stiu de unde provin, eserfa relationala e o metafora f utila si mi-ar placea f mult sa particip la seminar, multumesc pt oportunitate
stiu ca e o metoda foarte buna pentru a-ti educa copii fara violenta…eu am probeme cu fi-miu de 5 ani ,nu ma asculta si face deseori crize cand nu ma asculta,si cu greu reusesc sa ma abtin sa nu tip la el…ar fi o metoda ideala de invatare pentru mine sa stiu cum sa procedez in situatiile limita cu fi-miu