Ingrediente:
- 100 g boabe de grâu spelta integral
- 100 g nucă
- 1-2 lg miere sau zahăr brun sau alt îndulcitor preferat
- nucșoară, scorțișoară
Mod de preparare:
Boabele de grâu spelta se lasă la înmuiat peste noapte pentru a scurta timpul de fierbere.
A doua zi se fierbe cam 40 min- 1 oră, într-o nouă apă. Gustați pentru ca boabele să fie bine fierte. Se lasă la răcit.
După ce s-a răcit grâul, se dă prin mașina de carne, împreună cu nuca măcinată. Îndulciți după gust, condimentați cu un praf de scorțișoară și un praf de nucșoară.
Dacă alegeți zahărul brun, faceți-l pudră în râșnița de cafea înainte de a-l adăuga, pentru a se încorpora bine și a avea un amestec foarte fin. Se poate servi cu o lingură de frișcă de casă.
Această rețetă este adaptarea ușoară a unei rețete de colivă. Mi s-a părut cam tristă denumirea, așa că am ales simplu “desert”.
Puteți îmbogăți gustul cu niște biscuiți pentru bebeluși dați prin râșnița de cafea. Puteți să încercați și alte tipuri de nucă sau alte condimente preferate.
Aflați despre mai multe rețete sănătoase și gustoase pe Diversificare.ro.
Sursă foto: mamajacooks.blogspot.ro.