- 1 kg de mere (6 mere mari);
- 1 cană ulei;
- 1 cană zahăr brun (pentru copii peste 3 ani), pastă de curmale sau alt îndulcitor natural (pentru copii mai mici de 3 ani);
- 3 căni făină;
- 2 linguri cacao (pentru copii peste 3 ani)/ pudră de roșcve (carob) (pentru copii mai mici de 3 ani);
- 1 lingură bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
- stafide, nucă, alune (opțional)
- mirodenii
Mod de preparare: Merele curățate de coajă se dau pe răzătoarea mare, se adaugă uleiul, zahărul/îndulcitorul, bicarbonatul stins, cacaua/carobul, se amestecă și se adaugă făina puțin câte puțin. Se adaugă stafidele, nucile, mirodeniile și se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 50 minute. Se poate orna cu fulgi de cocos, nuci, alune, migdale tăiate mărunt, frișcă.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: rfduck/ Flickr.com.
mie mi se pare mult o cana de ulei, eu am incercat cu jumatate din cantitatea de ulei si a iesit mai ok la gust fata de varianta cu o cana